05/03/2020 05/03/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σε εγκύκλιο σημείωμά του επί τη εισόδω στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, αναφέρει –μεταξύ άλλων-τα εξής: «Ἡ Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, ἡ περίοδος της ασκήσεως και της μετανοίας, ανοίγεται εμπρός μας. Ἡ Εκκλησία καλεί όλους τούς χριστιανούς να δεχθούν ευπρόσδεκτα τη λάμψη της Χάριτος και την φωταύγεια της Αναστάσεως....
05 Μαρτίου, 2020 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2020 - 11:02

“Τότε, θα αξιωθεί ο άνθρωπος τη Συνάντηση”

Διαδώστε:
“Τότε, θα αξιωθεί ο άνθρωπος τη Συνάντηση”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σε εγκύκλιο σημείωμά του επί τη εισόδω στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, αναφέρει –μεταξύ άλλων-τα εξής:

«Ἡ Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, ἡ περίοδος της ασκήσεως και της μετανοίας, ανοίγεται εμπρός μας. Ἡ Εκκλησία καλεί όλους τούς χριστιανούς να δεχθούν ευπρόσδεκτα τη λάμψη της Χάριτος και την φωταύγεια της Αναστάσεως. Διότι όποιος επιθυμεί και αναζητά με όλη την καρδιά και όλη τη διάνοιά του και όλο το σώμα του και όλη την ψυχή του καταλαβαίνει και βιώνει την Ανάσταση. Αυτός ὁ καιρός της Σαρακοστής λοιπόν είναι ὁ καιρός της ετοιμασίας. Ετοιμασίας, αγαπητοί μου, για τή μεγάλη συνάντηση με τον Ερχόμενο. Διότι εμπρός αναμένει ὁ Ερχόμενος, ὁ Σαρκωθείς και Αναστηθείς Υιός και Λόγος. Αναμένει ὁ Σωτήρας Χριστός. Ἡ μεγάλη συνάντηση έρχεται για όποιον μέ μετάνοια και ταπείνωση, με χαρά και αναμονή ετοιμάζει, ευπρεπίζει, στολίζει, καλλωπίζει και ανοίγει τον οίκο της καρδιάς του στον Θεό. Τότε, θά αξιωθεί ὁ άνθρωπος τή Συνάντηση.

Ὁ Ερχόμενος είναι ὁ Θεάνθρωπος της Αγάπης, της συγχώρησης, της θυσίας, της Ανάστασης».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων