10/04/2024 10/04/2024 Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου διοργανώνει ομιλία με θέμα: Στρατηγικές διαχείρισης και τρόποι αντιμετώπισης των στρεσογόνων καταστάσεων που βιώνουν τα παιδιά της σχολικής ηλικίας. Ο στόχος της επιμορφωτικής συνάντησης είναι ο προσδιορισμός των κριτηρίων ορισμού των στρεσογόνων καταστάσεων και η αποτελεσματική διαχείριση στο πλαίσιο της συνεργασίας σχολείου...
10 Απριλίου, 2024 - 17:08
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2024 - 16:42

Ι.Μ. Περιστερίου: Ομιλία με θέμα τις στρατηγικές διαχείρισης των στρεσογόνων καταστάσεων που βιώνουν τα παιδιά

Διαδώστε:
Ι.Μ. Περιστερίου: Ομιλία με θέμα τις στρατηγικές διαχείρισης των στρεσογόνων καταστάσεων που βιώνουν τα παιδιά

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου διοργανώνει ομιλία με θέμα: Στρατηγικές διαχείρισης και τρόποι αντιμετώπισης των στρεσογόνων καταστάσεων που βιώνουν τα παιδιά της σχολικής ηλικίας.

Ο στόχος της επιμορφωτικής συνάντησης είναι ο προσδιορισμός των κριτηρίων ορισμού των στρεσογόνων καταστάσεων και η αποτελεσματική διαχείριση στο πλαίσιο της συνεργασίας σχολείου και οικογένειας.

Ειδικότερα οι άξονες που θα αποτελέσουν αντικείμενο διαλεκτικής προσέγγισης είναι:

  • Στρες λόγω της απώλειας ενός γονέα
  • Στρες προκαλούμενο από διαζύγιο γονέων
  • Στρες προερχόμενο από κακοποίηση

Εισηγητής θα είναι ο κ. Αλέξανδρος – Σταμάτιος Αντωνίου, καθηγητής Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου [Χαλκοκονδύλη 25, Περιστέρι] τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, 19.00

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων