26/12/2019 26/12/2019 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στον κατάμεστο από κόσμο, Καθεδρικό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μάσχα. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ευλόγησε το ευσεβές πλήρωμα της Ενορίας του Καθεδρικού Ναού και ευχήθηκε σε όλους κάθε ευλογία παρά του Νηπιάσαντος Σωτήρος Χριστού. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας...
26 Δεκεμβρίου, 2019 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2019 - 15:25

Κοσμοσυρροή στον Ι. Ναό Ταξιαρχών Μάσχα στο Περιστέρι

Διαδώστε:
Κοσμοσυρροή στον Ι. Ναό Ταξιαρχών Μάσχα στο Περιστέρι

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στον κατάμεστο από κόσμο, Καθεδρικό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μάσχα. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ευλόγησε το ευσεβές πλήρωμα της Ενορίας του Καθεδρικού Ναού και ευχήθηκε σε όλους κάθε ευλογία παρά του Νηπιάσαντος Σωτήρος Χριστού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ανακοίνωσε την χειροτονία σε Πρεσβύτερο του διακόνου του Ναού π. Κωνσταντίνου το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου και την τοποθέτηση του Διακόνου π. Μιχαήλ, νέου μορφωμένου κληρικού στη θέση του π. Κωνσταντίνου. Επίσης ο Σεβασμιώτατος έδωσε σε όλους τους πιστούς μαζί με το αντίδωρο το ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως το οποίο για πρώτη φορά δίδεται δωρεάν σε όλους τους πιστούς της Μητροπόλεως μας. Την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου ο Ποιμενάρχης λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Πολιούχου της Μητροπόλεως Περιστερίου μέσα σε εορταστικό κλίμα και στον σύντομο λόγο του μίλησε και εξήγησε τον λόγο για τον οποίο η Εκκλησία μας σήμερα εορτάζει τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου, καθώς η Παναγία μας είναι αυτή η οποία υπούργησε (διακόνησε) το μυστήριο της ενανθρωπήσεως του Κυρίου μας. Τέλος ευχαρίστησε τους πατέρες του Ιερού Ναού και συνεχάρη τον π. Ισίδωρο για την ευταξία, την καλαισθησία και την αισθητική του Ιερού Ναού, τον οποίο και ανακαινίζει εκ βάθρων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων