11/06/2023 11/06/2023 Με ιδιαίτερη συγκίνηση αλλά και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε χθες ο πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί την ιερά μνήμη των Αγίων και πανευφήμων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα αλλά και του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Επισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στο Κιλκίς. Του εόρτιου Εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος άγει...
11 Ιουνίου, 2023 - 11:51
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2023 - 12:01

Ο Εσπερινός των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Κιλκισίου Βαρθολομαίου

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Κιλκισίου Βαρθολομαίου

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αλλά και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε χθες ο πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί την ιερά μνήμη των Αγίων και πανευφήμων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα αλλά και του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Επισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στο Κιλκίς.

Του εόρτιου Εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος άγει τα ονομαστήριά του.

Συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων (Οικ. Πατριαρχείο), Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν Πρεσβύτεροι και Διάκονοι ενώ τα ιερά ψάλματα απέδωσαν χοροί Ιεροψαλτών της τοπικής Μητρόπολης.

Μετείχαν επίσης προσευχητικώς ευλαβείς πιστοί, παρά την έντονη βροχόπτωση που επικράτησε, μεταξύ αυτών οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς κ. Ιωάννης Χατζηαποστόλου, Αικατερίνη Ζιούτα και Γεώργιος Μπαλάσκας καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιλκίς κ. Αθανάσιος Καριοφύλλης. Προσκύνησαν τα ιερά Λείψανα των Αγίων Βαρθολομαίου και Λουκά του Ιατρού, ώστε να λάβουν τη θεία χάρη τους και μου ευχήθηκαν εγκάρδια.

Το θείο λόγο κήρυξε με θεολογική ενάργεια ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ο οποίος αναφέρθηκε στους Αγίους Αποστόλους παρουσιάζοντας τα στοιχεία που συνθέτουν την αποστολική ιδιότητα: την κλήση του Θεού και την αποδοχή, την μαθητεία πλησίον Του και την αποστολή τους στον κόσμο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο εκ μέρους όλων των Αρχιερέων, του Ιερού Κλήρου και του εκκλησιάσματος.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε εκ μέσης καρδίας όλους όσοι παρέστησαν συμπροσευχόμενοι μαζί του, καταθέτοντας το σεβασμό και την αγάπη τους, εκφράζοντας την πατρική του αγάπη και ευγνωμοσύνη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων