09/08/2023 09/08/2023 Στην τραγική κατάληξη που είχε η δολοφονική επιδρομή Κροατών χούλιγκανς έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε ως συνέπεια να χάσει τη ζωή του ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής, αναφέρθηκε με γραπτή δήλωσή του ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.  Μετά την καταδίκη της ενέργειας και την έκκληση του Μητροπολίτη Νέας...
09 Αυγούστου, 2023 - 9:03
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2023 - 9:20

Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου Βαρθολομαίος για τη δολοφονική επίθεση των Κροατών χούλιγκανς

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου Βαρθολομαίος για τη δολοφονική επίθεση των Κροατών χούλιγκανς

Στην τραγική κατάληξη που είχε η δολοφονική επιδρομή Κροατών χούλιγκανς έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε ως συνέπεια να χάσει τη ζωή του ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής, αναφέρθηκε με γραπτή δήλωσή του ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος

Μετά την καταδίκη της ενέργειας και την έκκληση του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ να μην υπάρξουν αντίποινα για την πράξη αυτή, ακόμη ένας Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε θέση για την αθλητική βία η οποία μαστίζει την πατρίδα μας με συνέπεια να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Διαβάστε επίσης: Μητροπολίτης Γαβριήλ: “Φτάνει πια” – Οδύνη και αποτροπιασμός για το έγκλημα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Σεβασμιώτατος καλεί να προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής του Μιχάλη και καλεί να αποφασίσουμε συλλογικά, για τις αξίες που πρέπει να διέπουν τη ζωή μας και την κοινωνία της Ευρώπης. “Ας δώσουμε τη θέση που αρμόζει στον εκπολιτιστικό τρόπο ζωής της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας ώστε οι συνθήκες αγέλης να γίνουν παρελθόν!!!”

Αναλυτικά η δήλωση του Μητροπολίτη Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου: 

“Εχθές (σ.σ. προχθές) το βράδυ, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, σκοτώθηκε ο φίλαθλος της ΑΕΚ ο Μιχάλης Κατσουρής από δολοφόνους χούλιγκανς Κροάτες, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα με σκοπό να βιαιοπραγήσουν & να σκορπίσουν πανικό, πόνο, φόβο & μίσος!

Η φύση του ανθρώπου, μέσα στα οργανωμένα κοινωνικά σύνολα, είναι η δύναμη του πολιτισμού. Ο σκοπός της πόλεως είναι ο πολιτισμός! Η φύση τέτοιων απάνθρωπων συμπεριφορών, είναι η άγρια ζωώδης συνθήκη του δάσους, όπου καμμία εκπολιτιστική δύναμη δεν έχει μετουσιώσει το ζώο σε άνθρωπο.

Η αξιοπρέπεια, δηλαδή η σχέση με το βαθύτερο εαυτό, δεν υπάρχει, μιας & η ζωή, παραμένει αφηρημένη & όχι έμορφη συνθήκη υπάρξεως.

Ας προσευχηθούμε για το Μιχάλη, να είναι αναπαυμένη η ψυχή του στην Βασιλεία του Θεού. Ας προσευχηθούμε για τους γονείς & τους οικείους του, να έχουν δύναμη να αντέξουν το αδιανόητο.

Ας αποφασίσουμε τέλος συλλογικά, για τις αξίες που πρέπει να διέπουν τη ζωή μας & την κοινωνία της Ευρώπης μας & ας δώσουμε τη θέση που αρμόζει στον εκπολιτιστικό τρόπο ζωής της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας ώστε οι συνθήκες αγέλης να γίνουν παρελθόν!!!”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων