01/03/2021 01/03/2021 Η ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”. (Νοέμβριος 2019) ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:      Από το Δελτίο Τύπου της Ημέρας…. Με πνευματική ευφροσύνη και μέσα σε κλίμα άφατης χαράς, το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου είχε τη μεγάλη ευλογία να...
01 Μαρτίου, 2021 - 11:23
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2021 - 11:28

Όταν ο μακαριστός Κιλκισίου υποδεχόταν την Τιμία Κάρα του Χρυσοστόμου

Διαδώστε:
Όταν ο μακαριστός Κιλκισίου υποδεχόταν την Τιμία Κάρα του Χρυσοστόμου

Η ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”.

(Νοέμβριος 2019)

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Από το Δελτίο Τύπου της Ημέρας….

Με πνευματική ευφροσύνη και μέσα σε κλίμα άφατης χαράς, το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου είχε τη μεγάλη ευλογία να υποδεχθεί την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, η οποία και εκομίσθη από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους, όπου και αποθησαυρίζεται, υπό του Καθηγουμένου αυτής, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Γέροντος Εφραίμ, συνοδεία Πατέρων της γεραράς Μονής.

Η υποδοχή έλαβε χώρα στην Ιερά ανδρώα Μονή του Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς από τον Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, τον Ηγούμενο Αρχίμ. Επιφάνιο Θεοδωρίδη και την Αδελφότητα της Μονής, παρουσία των εκπροσώπων των πολιτικών αρχών του Νομού.

Στην προσλαλιά του ο Σεβ. Μητροπολίτης του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ έκανε λόγο για την φιλόστοργη παρουσία και σκέπη των Αγίων στην ζωή μας, χαρακτηρίζοντας τα Ιερά Λείψανα των Αγίων σωτήριες πηγές του Δεσπότου Χριστού, που με πολλούς τρόπους παρέχουν τις ευεργεσίες τους και ευχα­ρί­στησε εγκαρδίως τον Γέροντα Εφραίμ, για την μεγίστη ψυχοστηρικτική αυτή ευλογία, της με­τα­φοράς στην πόλη του Κιλκίς, και συγκεκριμένα στην νεοσύστατη Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου, της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Στην αντιφώνησή του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ ομίλησε για τον μεγάλο Διδάσκαλο και Ιεράρχη της Ορθοδοξίας και προστάτη των Μοναχών Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, την κορυφαία αυτή εκκλησιαστική προσωπικότητα, τον οποίον αν και κατεδίωξαν ο Θεός τον ενθρόνισε στις καρδιές όλων. Ευχήθηκε στον Ηγούμενο και την Αδελφότητα να τους σκεπάζει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και να αποτελεί γι’ αυτούς πάντοτε παράδειγμα ασκητικότητος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων