10/06/2022 10/06/2022 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, προεξάρχοντος του άγοντος τα ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου και Λαγκαδά κ. Πλάτωνος...
10 Ιουνίου, 2022 - 19:55
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2022 - 19:59

Πρώτα Αρχιερατικά Ονομαστήρια Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίου

Διαδώστε:
Πρώτα Αρχιερατικά Ονομαστήρια Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, προεξάρχοντος του άγοντος τα ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου και Λαγκαδά κ. Πλάτωνος με τη συνευχητική παρουσία πλειάδος Ιερέων και Διακόνων από την Ιερά Μητρόπολη Κιλκισίου και άλλες Εκκλησιαστικές Επαρχίες.

Συμμετείχαν προσευχητικώς ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο Αντιπεριφερειάρχης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν για να ευχηθούν στο εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.

Τον θείο λόγο εκήρυξε θεολογικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ο οποίος κατ’ αρχήν εξέφρασε τις ευχές στον εορτάζοντα Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και στον για πρώτη φορά, ως Αρχιερεύς, εορτάζοντα την ονοματική του εορτή Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο. Μάλιστα, τον δεύτερο τον συνεχάρη και για το κοπιώδες έργο, που ως Γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, επετελέσθη, για τις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν και τις εκδόσεις που κυκλοφορήθηκαν, ως συμμετοχή της Εκκλησίας στον Πανελλήνιο Εορτασμό της Επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος επεσήμανε τη σύμπτωση των τριών εορτών, της Αναλήψεως του Κυρίου, των Αγίων Αποστόλων Βαρνάβα και Βαρθολομαίου και του Οσίου Λουκά, υπογραμμίζοντας ότι η Εκκλησία στηρίζεται στη μαρτυρία του Χριστού, των Αποστόλων και των Αγίων, ούτως ώστε οι πιστοί να πιστεύουν σε θεοδίδακτες αλήθειες και όχι σε μυθοπλασίες και πλάνες.

“Γι’ αυτό”, κατέληξε, “για τους Χριστιανούς το “πιστεύω στο Θεό” σημαίνει “πιστεύω στο Χριστό”!

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων