04/03/2021 04/03/2021 Πολλά και θερμά ήταν τα συλλυπητήρια μηνύματα προς την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Εμμανουήλ από τους τοπικούς άρχοντες. Ο Υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω τη βαθειά μου θλίψη για την κοίμηση του Ποιμενάρχη μας, του Μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ. Ο Ιεράρχης, χαρακτηρίστηκε...
04 Μαρτίου, 2021 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2021 - 18:23

Τα συλλυπητήρια μηνύματα για την εκδημία του κυρού Εμμανουήλ

Διαδώστε:
Τα συλλυπητήρια μηνύματα για την εκδημία του κυρού Εμμανουήλ

Πολλά και θερμά ήταν τα συλλυπητήρια μηνύματα προς την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Εμμανουήλ από τους τοπικούς άρχοντες.

Ο Υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τη βαθειά μου θλίψη για την κοίμηση του Ποιμενάρχη μας, του Μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ. Ο Ιεράρχης, χαρακτηρίστηκε για την αγάπη του για τον τόπο μας, τη σημαντική κοινωνική προσφορά του, το πλούσιο έργο του σε πνευματικό επίπεδο.

Συνεργαστήκαμε στενά, για την στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, ιδίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο λόγοι του, θα μείνουν για πάντα χαραγμένοι στις ψυχές μας.

Αιωνία του η μνήμη».

«Συλλυπητήρια δήλωση για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ»

Με βαθιά οδύνη αποχαιρετούμε τον Μακαριστό Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ.

Έναν πραγματικό κήρυκα του λόγου του Θεού.
Στην καθημερινότητα του είχε πάντοτε ως πρώτη του σκέψη τους συνανθρώπους του, μέλημα του ήταν πάντα μια καλύτερη κοινωνία με λιγότερες αδικίες και περισσότερη ανθρωπιά.

θα τον θυμόμαστε πάντοτε πλάι στους ανθρώπους, με διάθεση προσφοράς από κάθε θέση που υπηρέτησε, είτε ως καθηγητής , είτε ως δραστήριος ποιμένας, είτε ως ακούραστος εργάτης της Ορθοδοξίας.

Το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο υπήρξε το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του, που μετουσίωσε την προσφορά της εκκλησίας σε πράξη αγάπης, τόσο με τα συσσίτια προς τους συμπολίτες μας που οργανώθηκαν με τη φροντίδα του ,αλλά και με οποιαδήποτε μορφή βοήθειας που παρείχε απλόχερα σε όποιον την είχε ανάγκη.

Τα θερμά μου συλλυπητήριά στους οικείους του.

Γιώργος Φραγγίδης
Βουλευτής Ν. Κιλκίς
Κίνημα Αλλαγής

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου:

«Με βαθειά συγκίνηση και θλίψη πληροφορήθηκα την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ.

Ποιμενάρχης με τεράστιο και πολύπλευρο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο, μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, κέρδισε το σεβασμό και την αγάπη του ποιμνίου του.

Με το ξεχωριστό του έργο, θα αποτελεί πάντα ένα παράδειγμα πεφωτισμένου ιεράρχη, κατέχοντας ιδιαίτερη θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του.
Ήταν ένας δυναμικός και βαθυστόχαστος Μητροπολίτης, με τον οποίο πάντα είχαμε αγαστή και στενή συνεργασία για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τους οικείους του, τους συνεργάτες του, καθώς και στο ποίμνιό του που με απέραντη αγάπη και αφοσίωση διακόνησε επί σειρά ετών.

Αιωνία του η μνήμη».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς
Ανδρέας Βεργίδης

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς για την εκδημία του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου:

Διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλων των πολιτών του Δήμου Κιλκίς θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά συντριβή μου για την αδόκητη εκδημία του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ.
Η πνευματική ζωή του τόπου μας γίνεται σήμερα φτωχότερη καθώς χάνουμε έναν δραστήριο, έναν ακούραστο καθοδηγητή που στάθηκε αστείρευτη πηγή πνευματικών δωρεών παραδίδοντάς τες με πνεύμα καλοθυμίας προς όλους μας.
Κατά τη δωδεκαετή Ποιμαντορία του ο Μακαριστός υπηρέτησε την Μητρόπολή μας και το ορθόδοξο εκκλησίασμα των πιστών με αφοσίωση στο Λόγο του Θεού και με έργα πίστης και αγάπης προς τον ελάχιστο αδελφό, υποστηρίζοντας και διακονώντας τους αδύναμους συνανθρώπους μας. Αφήνει πίσω του πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.
Θα θυμόμαστε πάντα με αγάπη τη σεβάσμια μορφή του.
Η ψυχή του ας αναπαυθεί εν ειρήνη.

Δημήτρης Κυριακίδης, Δήμαρχος Κιλκίς

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι Εθελοντές του Περιφεριακού Τμήματος ΕΕΣ Κιλκίς εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για την εκδημία του μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ.
Καλό παράδεισο.
Με τιμή

Το Δ.Σ.

ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ της ΕΠΣ Κιλκίς στο άκουσμα της είδησης της απώ λειας του μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, νιώ σαμε την ανάγκη να εκφράσουμε την βαθιά μας θλίψη για τον άνθρωπο, ποι μενάρχη , καθοδηγητή , που όποτε βρίσκονταν κοντά μας ανταποκρινόμενος στην κάθε μας πρόσκληση , μας νουθετούσε άλλοτε αυστηρός, άλλοτε μειλί χιος, αλλά πάντοτε με σοφία και αγάπη. Το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του θα βρίσκεται αποτυπωμένο για πάντα στην συνείδηση των πιστών.
Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Από την ΕΠΣ Κιλκίς

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων