04/07/2020 04/07/2020 “O Ναός αυτός είναι ένα από τα σπουδαιότερα κλασσικά μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού” είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου σε συνέντευξή του για την Αγία Σοφία. Λάθος απόφαση να αλλάξει το καθεστώς λένε ακόμα και φωνές μέσα από την Τουρκία αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ στη συνέχεια τονίζει “Γίνεται εργαλειοποίηση από τον Ερντογάν” και σε άλλο...
04 Ιουλίου, 2020 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2020 - 22:34

“Η Σοφία του Θεού (Αγιά Σοφιά) δε μπορεί να γίνεται πιόνι”

Διαδώστε:
“Η Σοφία του Θεού (Αγιά Σοφιά) δε μπορεί να γίνεται πιόνι”

“O Ναός αυτός είναι ένα από τα σπουδαιότερα κλασσικά μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού” είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου σε συνέντευξή του για την Αγία Σοφία. Λάθος απόφαση να αλλάξει το καθεστώς λένε ακόμα και φωνές μέσα από την Τουρκία αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ στη συνέχεια τονίζει “Γίνεται εργαλειοποίηση από τον Ερντογάν” και σε άλλο μέρος της συνέντευξης αναφέρει:  “Δεν είναι στο χέρι του καθενός με μια μόνο απόφαση να αλλάζει την ιστορία και τον πολιτισμό”.

“Η Σοφία του Θεού( που έχει αφιερωθεί ο Ιερός Ναός) δε μπορεί να γίνεται πιόνι” σημειώνει συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος. “Την έχει αγκαλιάσει η UNESCO, να δούμε αυτά που μας ενώνουν όχι αυτά που μας χωρίζουν, η Σοφία του Θεού μας αγκαλιάζει και μας ενώνει όλους”.

Ακόμα, τάσσεται πλήρως υπέρ της παρέμβασης του Οικουμενικού Πατριάρχη για τον οποίο είπε ότι μίλησε πολύ όμορφα στον Τουρκικό λαό όπου τους επεσήμανε ότι έχουν την ευθύνη να προσφέρουν στην παγκόσμια κοινότητα το μνημείο όπως πρέπει.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε το πρωί της Παρασκευής 3ης Ιουλίου 2020, στο «Ράδιο Κρήτη» και στην εκπομπή του κ. Λευτέρη Βαρδάκη.

Παρακολουθήστε την συνέντευξη:

 

Διαβάστε ακόμα για την Συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μάξιμου για το θέμα της Αγίας Σοφίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων