14/08/2023 14/08/2023 Θέση σχετικά με τα όσα κατήγγειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αλβανίας σχετικά με ύβρεις Αρχιμανδρίτη της Εκκλησίας της Κρήτης εναντίον του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστασίου έλαβε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος με δήλωσή του. Ο Σεβασμιώτατος, στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία του οποίου ανήκει ο εν λόγω κληρικός, τονίζει ότι «καθίσταται απολύτως σαφές ότι...
14 Αυγούστου, 2023 - 10:42
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2023 - 10:51

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης αποδοκιμάζει τις ύβρεις κληρικού εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης αποδοκιμάζει τις ύβρεις κληρικού εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας

Θέση σχετικά με τα όσα κατήγγειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αλβανίας σχετικά με ύβρεις Αρχιμανδρίτη της Εκκλησίας της Κρήτης εναντίον του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστασίου έλαβε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος με δήλωσή του.

Ο Σεβασμιώτατος, στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία του οποίου ανήκει ο εν λόγω κληρικός, τονίζει ότι «καθίσταται απολύτως σαφές ότι οι ύβρεις και οι ειρωνείες από ένα κληρικό, αναφερόμενες σε οποιοδήποτε πρόσωπο, πολύ περισσότερο σε ένα Προκαθήμενο Ορθοδόξου Εκκλησίας, δεν γίνονται αποδεκτές και αποδοκιμάζονται έντονα».

«Ανάλογες συμπεριφορές δεν θα επαναληφθούν και δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον», επισημαίνει.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Με αφορμή δημοσιεύματα στα Μέσα Γενικής Ενημερώσεως για υβριστική ανάρτηση κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου εναντίον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, καθίσταται απολύτως σαφές ότι οι ύβρεις και οι ειρωνείες από ένα κληρικό, αναφερόμενες σε οποιοδήποτε πρόσωπο, πολύ περισσότερο σε ένα Προκαθήμενο Ορθοδόξου Εκκλησίας, δεν γίνονται αποδεκτές και αποδοκιμάζονται έντονα.

Ανάλογες συμπεριφορές δεν θα επαναληφθούν και δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον.

Κάθε διάλογος επί παντός θέματος χρειάζεται μόνο επιχειρήματα και αλληλοσεβασμό, με επίγνωση της θέσης και της ευθύνης που καθένας κατέχει.

Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού!

Καλή Παναγία!

+ ο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος»

Διαβάστε επίσης: 

Η Εκκλησία της Αλβανίας για τις ύβρεις Αρχιμανδρίτη της Εκκλησίας της Κρήτης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων