23/05/2019 23/05/2019 Σε συνέχεια της εκπαιδευτικής δράσης του 4ου Γυμνασίου Ρόδου, στα πλαίσια του μαθήματος των θρησκευτικών, «Δημιουργώντας το Βιβλικό μας Πάρκο», σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων, την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, το φυτώριο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και το κτήμα φυσικής καλλιέργειας DM Farm στην Κρεμαστή Ρόδου, υλοποιήθηκε, την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, η...
23 Μαΐου, 2019 - 22:24
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2019 - 22:25

Φύτεψαν βότανα, φυτά και δένδρα που συναντώνται στη Βίβλο

Διαδώστε:
Φύτεψαν βότανα, φυτά και δένδρα που συναντώνται στη Βίβλο

Σε συνέχεια της εκπαιδευτικής δράσης του 4ου Γυμνασίου Ρόδου, στα πλαίσια του μαθήματος των θρησκευτικών, «Δημιουργώντας το Βιβλικό μας Πάρκο», σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων, την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, το φυτώριο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και το κτήμα φυσικής καλλιέργειας DM Farm στην Κρεμαστή Ρόδου, υλοποιήθηκε, την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, η δεύτερη φάση φύτευσης βοτάνων, φυτών και δέντρων που συναντώνται στη Βίβλο.

 

 

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλόπετρας στην κοιλάδα των πεταλούδων της Ρόδου, χώρο δημιουργίας του Βιβλικού Πάρκου, εκτός από την δεντροφύτευση έλαβε χώρα πειραματική τοποθέτηση επεξηγηματικών πινακίδων με τεχνολογία ΑR και QR καθώς και δίωρη εισήγηση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης από τον υπεύθυνο του Κ.Π.Ε. Πεταλούδων κ. Συργιάννη Χάρη. Την άρρηκτη σχέση Θεολογίας – Οικολογίας ανέπτυξε η θεολόγος του 4ου Γυμνασίου Ρόδου κα Κλιάρη Ιωάννα.

Ο αιδεσιμότατος Φιλόθεος Κάλφας επιστάτησε των εργασιών και υποστήριξε με τη παρουσία του την προσπάθεια των παιδιών. Αρωγός στην όλη διαδικασία και ακούραστος λευίτης στην όλη διαδικασία ο επίτροπος της μονής κ. Αντωνάς Ιωάννης με προσωπικό μόχθο και μεράκι.

 

 

Το σύνολο των φυτών ήταν μια ευγενική προσφορά του φυτωρίου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, με την συνδρομή του υπεύθυνου γεωπόνου κ.Ρένεση Νίκου καθώς και του κ. Δραμουντανή Μιχάλη ιδιοκτήτη της DM Farm. Το οικονομικό σκέλος του όλου εγχειρήματος υποστηρίζεται από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Στόχος, ως το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, είναι η οριστική τοποθέτηση των διαδραστικών πινακίδων, η μόνιμη περίφραξη του χώρου, η τοποθέτηση της πινακίδας εισόδου του πάρκου και η ανάλογη σήμανση για τους επισκέπτες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων