15/08/2019 15/08/2019 Στη Μητρόπολη της Ρόδου πανηγύρισαν οι Ιεροί Ενοριακοί Ναοί Ιαλυσού, Παναγίας Καθολικής Κρεμαστής, Σαλάκου, Ασκληπειού, Λίνδου, Έμπωνας και Αφάντου και μεγάλος αριθμός παρεκκλησίων σε όλο το νησί, με επίκεντρο του εορτασμού τον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Ιαλυσού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου, κ. Κύριλλος, το βράδυ της Τρίτης, 13 Αυγούστου 2019, προέστη της Ακολουθίας...
15 Αυγούστου, 2019 - 14:42

H Eoρτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ρόδο

Διαδώστε:
H Eoρτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ρόδο

Στη Μητρόπολη της Ρόδου πανηγύρισαν οι Ιεροί Ενοριακοί Ναοί Ιαλυσού, Παναγίας Καθολικής Κρεμαστής, Σαλάκου, Ασκληπειού, Λίνδου, Έμπωνας και Αφάντου και μεγάλος αριθμός παρεκκλησίων σε όλο το νησί, με επίκεντρο του εορτασμού τον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Ιαλυσού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου, κ. Κύριλλος, το βράδυ της Τρίτης, 13 Αυγούστου 2019, προέστη της Ακολουθίας του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Λιτανείας στον ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού, με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νουβίας κ. Σάββα και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου.

Την παραμονή της Εορτής, Τρίτη 14 Αυγούστου: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης χοροστάτησε του Εσπερινού και προέστη της Ακολουθίας του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου και ακολούθως της λιτανείας στον ιερό Ναό Παναγίας Καθολικής Κρεμαστής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος χοροστάτησε του Εσπερινού στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού, ο άγιος Νουβίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρχαγγέλου και ο Θεοφιλέστατος άγιος Ολύμπου χοροστάτησε του Εσπερινού και προέστη της Ακολουθίας του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Έμπωνας.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων του Σεβ. αγίου Νουβίας και του Θεοφιλ. αγίου Ολύμπου στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα η μεγαλοπρεπής λιτανεία την οποία ακολούθησε το σύνολο των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του Νησιού μας και πλήθος κόσμου.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Γεννάδιος προέστη της πανηγύρεως στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της γεννέτειρας του Κρεμαστής, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γάνου και Χώρας κ. Αμφιλόχιος στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Λίνδου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων