19/04/2019 19/04/2019 Παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, η έναρξη του 14ου Πανελληνίου Συνεδρίου των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, υπό τον τίτλο: «Δικηγορία και Δικαιοσύνη στη νέα εποχή», κατόπιν πρωτοβουλίας της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών και των Προέδρων αυτών κ. Δ. Βερβεσού και κ. Π. Καρίπογλου....
19 Απριλίου, 2019 - 23:05
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2019 - 23:07

Ο Σερρών Θεολόγος ευλογεί τους Δικηγορικούς Συλλόγους

Διαδώστε:
Ο Σερρών Θεολόγος ευλογεί τους Δικηγορικούς Συλλόγους

Παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, η έναρξη του 14ου Πανελληνίου Συνεδρίου των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, υπό τον τίτλο: «Δικηγορία και Δικαιοσύνη στη νέα εποχή», κατόπιν πρωτοβουλίας της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών και των Προέδρων αυτών κ. Δ. Βερβεσού και κ. Π. Καρίπογλου.

Συγκεκριμένως, σήμερα 19 Απριλίου 2019, στις 6:00 το απόγευμα, στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» του Τ.Ε.Ι. Σερρών, κηρύχθηκε υπό του Εξοχωτάτου Προέδρου κ. Πρ. Παυλοπούλου, η επίσημη έναρξη του εν λόγω επιστημονικού Σενεδρίου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το συνέδριο ελάμπρυναν με την όλως τιμητική τους παρουσία, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Βουλευτές, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Β. Πέππας, ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Κ. Χαλκιάς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Ι. Μωϋσιάδης, ο Δήμαρχος Σερραίων κ. Π. Αγγελίδης, Πρόεδροι Δικαστικών και Δικηγορικών Συλλόγων και Ενώσεων Εισαγγελέων της Χώρας και μεγάλο πλήθος κόσμου.

 

 

 

 

Στον σύντομο και εγκάρδιο χαιρετισμό του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, μεταξύ άλλων, καλωσόρισε τους Συνέδρους με τα εξής λόγια: “Eυχόμεθα από καρδίας την εξ ύψους ευλογίαν στους εκλεκτούς διοργανωτές και στους εντιμοτάτους συνέδρους, τους οποίους εγκαρδίως καλωσορίζουμε στην Μακεδονία και στην όμορφη πόλη των Σερρών με την πλούσια ιστορία, το απαράμιλλο φυσικό κάλλος, τον λαμπρό πολιτισμό και κυρίως τους ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους”.

 

 

Ακολούθως, οι νομικοί κ. Ευάγγ. Σταμκόπουλος, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης και κ. Β. Καρκατζούνης, Δικηγόρος Αθηνών, με αρτιότητα, πληρότητα, γλαφυρό αλλά και επιστημονικώς τεκμηριωμένο τρόπο, ανέπτυξαν στο πολυπληθές ακροατήριο τις εισηγήσεις τους: α) Αναδρομή στο 13ο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος (3-6 Ιουλίου 1997, Θεσσαλονίκη) και β) «Artificial Intelligence» (τεχνητή νοημοσύνη – ρομποτική) και σύγχρονη δικηγορία, αντιστοίχως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η φιλοξενία στην πόλη των Σερρών ενός τόσο σημαντικού Επιστημονικού Συνεδρίου, που τελεί μάλιστα υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κατά το διάστημα από 19 έως 22 Απριλίου 2019, ενισχύει την πνευματική, επιστημονική και πολιτιστική ζωή του τόπου και προσφέρει την δυνατότητα για γόνιμο προβληματισμό και διάλογο στον πνευματικό και νομικό κόσμο της Χώρας μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων