31/10/2019 31/10/2019 Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019, το πρωί, πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 και του ιστορικού ΟΧΙ απέναντι στο τελεσίγραφο των Ιταλών στην πόλη της Σιάτιστας. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία, η οποία τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου από τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιο, πλαισιούμενο από τους...
31 Οκτωβρίου, 2019 - 19:35
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2019 - 19:22

Ο Σιατίστης Αθανάσιος στον εορτασμό του “ΟΧΙ”

Διαδώστε:
Ο Σιατίστης Αθανάσιος στον εορτασμό του “ΟΧΙ”

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019, το πρωί, πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 και του ιστορικού ΟΧΙ απέναντι στο τελεσίγραφο των Ιταλών στην πόλη της Σιάτιστας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία, η οποία τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου από τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιο, πλαισιούμενο από τους Ιερείς της πόλεώς μας, παρουσία των αρχών του τόπου και πολλών συμπολιτών.

Τον Πανηγυρικό εξεφώνησε μέσα στον Ιερό Ναό ο κ. Ιωάννης Μπαλάφας, Διευθυντής του Γυμνασίου Σιάτιστας «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ».

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων της πλατείας Δημαρχείου και έγινε κατάθεση στεφάνων από την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κα Ευφροσύνη Ντιό, τον αντιδήμαρχο Βοΐου κ. Γεώργιο Μαγιάγκα, την αντιπρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας κ. Στέλλα Γράβα, τον εκπρόσωπο του Αστυνομικού τμήματος Σιάτιστας και άλλους τοπικούς φορείς.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ακολούθησε δεξίωση από το Δήμο στο Δημοτικό Κατάστημα Σιάτιστας.

Στη συνέχεια, οι αρχές μετέβησαν στην εξέδρα των επισήμων, στον καθορισμένο χώρο στην οδό Μητροπολίτου Ιακώβου μπροστά από το ιστορικό Τραμπάτζειο Γυμνάσιο, όπου πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση.

Την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου και ακολούθησαν ένα τμήμα μικρών παιδιών με τις Ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες, τα Δημοτικά σχολεία, τα Γυμνάσια, και τα Λύκεια της Σιάτιστας.

 

 

Πλήθος κόσμου, καθ’ όλη την πορεία της παρελάσεως, παρακολούθησε τα παιδιά να παρελαύνουν.

 

 

ΠΗΓΗ: ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ siatistaagiosnikolaos.gr/

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων