20/09/2023 20/09/2023 Ξεκίνησε για πρώτη φορά την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Καλαμπάκας το πιστοποιημένο και μοριοδοτούμενο επιμορφωτικό πρόγραμμα «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιστορική Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο...
20 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:29
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2023 - 8:42

Έναρξη επιμορφωτικού προγράμματος του Ι.Π.Ε. στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων

Διαδώστε:
Έναρξη επιμορφωτικού προγράμματος του Ι.Π.Ε. στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων

Ξεκίνησε για πρώτη φορά την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Καλαμπάκας το πιστοποιημένο και μοριοδοτούμενο επιμορφωτικό πρόγραμμα «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιστορική Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020». Το ανωτέρω πρόγραμμα, όπως όλα τα προγράμματα του Ι.Π.Ε, προσφέρεται δωρεάν.

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη τον αγιασμό τέλεσε o διευθυντής του Ι.Π.Ε. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης παρουσία του εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Θεοκλήτου, Αρχιαμανδρίτη Λεόντιου Πετρίδη, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Βησσαρίωνος. Μετά την ολοκλήρωση του αγιασμού ο Αρχιμανδρίτης Λεόντιος Πετρίδης αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Ι.Π.Ε. καθώς και τον διευθυντή π. Θεολόγο, μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου για καρποφόρα και γόνιμη συνεργασία μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων και του Ι.Π.Ε.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητον για τη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και τη δυνατότητα που προσφέρει στους κληρικούς, μέσω της διά βίου μάθησης και εκπαίδευσης, να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση των πρακτικών θεμάτων της ενοριακής ζωής. Ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε επίσης τον συντονιστή του προγράμματος αιδεσ. πρωτοπρ. Νικόλαο Χαρίση για την άριστη συνεργασία και τη βοήθειά του στην οργάνωση του προγράμματος, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου.

Κατόπιν ο π. Θεολόγος έκανε την παρουσίαση του προγράμματος και ακολούθησε γόνιμος διάλογος και συζήτηση με ανταλλαγή των εμπειριών μεταξύ των συμμετεχόντων και ανέπτυξε το θέμα: «Δραστηριότητες Ιερού Ναού» προτρέποντας τους να μετατρέψουν τις ενορίες τους σε πνευματικές κυψέλες της τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ως άνω επιμορφωτικού προγράμματος, οι επόμενες εισηγήσεις( οι οποίες θα γίνουν εξ αποστάσεως), θα έχουν ως εξής:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων