05/08/2023 06/08/2023 Στην ορεινή περιοχή του Ασπροποτάμου μετέβη την Παρασκευή 4 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, προκειμένου να τελέσει την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και να κηρύξει τον Θείο λόγο στους κατοίκους και πολυπληθείς επισκέπτες των όμορφων χωριών της Επαρχίας του. Ειδικότερα, πριν την τέλεση της Παρακλήσεως επιθεώρησε τα έργα αναστήλωσης...
05 Αυγούστου, 2023 - 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2023 - 0:37

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Σταγών στον ορεινό Ασπροπόταμο

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Μητροπολίτη Σταγών στον ορεινό Ασπροπόταμο

Στην ορεινή περιοχή του Ασπροποτάμου μετέβη την Παρασκευή 4 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, προκειμένου να τελέσει την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και να κηρύξει τον Θείο λόγο στους κατοίκους και πολυπληθείς επισκέπτες των όμορφων χωριών της Επαρχίας του.

Ειδικότερα, πριν την τέλεση της Παρακλήσεως επιθεώρησε τα έργα αναστήλωσης και συντήρησης τα οποία είναι εν εξελίξει στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Γαλακτοτροφούσης Ανθούσης. Η αποκατάσταση του μνημείου συντελείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε πλήρη συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς την Κυρία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Ανθούσης. Κατ’ αυτήν την περίοδο στο συγκεκριμένο χωριό εξυπηρετεί ως Εφημέριος ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Τσαούσης, Εφημέριος του Ιερού Σιμωνοπετριτικού Μετοχίου Αναλήψεως του Σωτήρος Βύρωνος Αττικής, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Ο Σεβασμιώτατος το σύντομο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην σημασία και την αξία των δεήσεών μας προς την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία όπως σημείωσε «αποτελεί την μόνη παρηγοριά του ανθρώπου που προσφεύγει με ταπείνωση στο ιερό πρόσωπό της».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων