08/02/2021 08/02/2021 Πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων ιερατική σύναξη με την συμμετοχή όλου του Κλήρου της Μητροπόλεως. Κατά την έναρξη της σύναξης, η οποία έλαβε χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας, ευλογήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο, η καθιερωμένη αγιοβασιλόπιτα επί τη ενάρξει του νέου έτους 2021. Ακολούθως,...
08 Φεβρουαρίου, 2021 - 22:18
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2021 - 22:24

Ιερατική σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων

Διαδώστε:
Ιερατική σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων

Πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων ιερατική σύναξη με την συμμετοχή όλου του Κλήρου της Μητροπόλεως.

Κατά την έναρξη της σύναξης, η οποία έλαβε χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας, ευλογήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο, η καθιερωμένη αγιοβασιλόπιτα επί τη ενάρξει του νέου έτους 2021.

Ακολούθως, ο κ. Θεόκλητος απευθύνθηκε με πατρικό τρόπο προς τους κληρικούς της ιεράς Μητροπόλεως, ζητώντας τους, πρωτίστως, να εντείνουν τις προσευχές τους προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ώστε να απαλλάξει την ανθρωπότητα από την ενεστώσα απειλή του κορωνοϊού.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: ” η μόνη μας παρηγοριά και ελπίδα είναι ο Θεός και οι Άγιοι. Ο Ιερέας ειδικότερα, δεν έχει πού αλλού να προσφύγει, παρά μόνο στο ιερό Θυσιαστήριο και την συχνή τέλεση της θείας Λειτουργίας, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η σωτηρία των ψυχών και των σωμάτων του καθενός μας”.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε διάφορα τρέχοντα και διοικητικά ζητήματα, που αφορούν στις ενορίες και την Μητρόπολη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων