17/08/2020 17/08/2020 Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμπελοχωρίου τέλεσε την θεία Λειτουργία την Κυριακή 16 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς, ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας. Σημείωσε ότι ο άνθρωπος με την πίστη του στον Θεό μπορεί να κάνει θαύματα αρκεί να έχει πνευματική...
17 Αυγούστου, 2020 - 9:21
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2020 - 9:34

“Ο συνδυασμός πίστης-πνευματικής ζωής οδηγεί στο θαύμα”

Διαδώστε:
“Ο συνδυασμός πίστης-πνευματικής ζωής οδηγεί στο θαύμα”

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμπελοχωρίου τέλεσε την θεία Λειτουργία την Κυριακή 16 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς, ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας. Σημείωσε ότι ο άνθρωπος με την πίστη του στον Θεό μπορεί να κάνει θαύματα αρκεί να έχει πνευματική ζωή συμμετέχοντας στα μυστήρια της Εκκλησίας. Ο αγώνας του κάθε ανθρώπου πρέπει να είναι διαρκής.

Όπως οι μαθητές του Χριστού δεν μπόρεσαν να θεραπεύσουν τον δαιμονιζόμενο νέο του Ευαγγελίου μόνο με την επίκληση του Χριστού, έτσι κι εμείς απαιτείται να τηρούμε όλες τις άλλες προϋποθέσεις τις οποίες ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός κατονομάζει στην περικοπή, όπως είναι η προσευχή και η νηστεία. Ο συνδυασμός της πίστης και της πνευματικής ζωής του ανθρώπου μέσα από τα Μυστήρια της Εκκλησίας είναι αυτός που οδηγεί στο θαύμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων