28/06/2020 28/06/2020 Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄απέστειλε εγκύκλιο προς τον Ιερό κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως και τον λαό της Σερίφου με την οποία αναγγέλλει την εκδημία του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Ιακώβου Μητροφάνη. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί αύριο, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, στις 11 το πρωί από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Σερίφου. Αναλυτικά αναφέρει: Μετά βαθυτάτης...
28 Ιουνίου, 2020 - 17:12
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2020 - 16:48

Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιάκωβος Μητροφάνης

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιάκωβος Μητροφάνης

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄απέστειλε εγκύκλιο προς τον Ιερό κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως και τον λαό της Σερίφου με την οποία αναγγέλλει την εκδημία του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Ιακώβου Μητροφάνη.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί αύριο, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, στις 11 το πρωί από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Σερίφου.

Αναλυτικά αναφέρει:

Μετά βαθυτάτης κατ’ άνθρωπον θλίψεως αναγγέλλομεν την προς Κύριον εκδημίαν του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Ιακώβου Μητροφάνη, επί δεκαετίας διατελέσαντος Αρχιερατικού Επιτρόπου Σερίφου.

Ο μεταστάς εγεννήθη εις Σέριφον, την 26ην Ιουλίου 1947.

Διάκονος εχειροτονήθη την 26ην Αυγούστου του 1972 εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Αθανασίου Σερίφου και Πρεσβύτερος την επομένην, 27ην Αυγούστου, εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Νεκταρίου, του χωρίου Γαλανή Σερίφου, από τον μακαριστόν προκάτοχον ημών Δωρόθεον Α΄, υπό του οποίου έλαβεν και το οφφίκιον του Πρωτοπρεσβυτέρου εις το Καθολικόν της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Σερίφου την 8ην Νοεμβρίου 1990, ένθα εχειροθετήθη υφ’ ημών Πνευματικός την 9ην Νοεμβρίου 2009.

Απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, διωρίσθη Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μεγάλου Λειβαδίου Σερίφου την 1ην Σεπτεμβρίου 1972, εκ του οποίου μετετέθη εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν του Αγίου Αθανασίου Σερίφου την 15ην Νοεμβρίου 1990, εις τον οποίον ευόρκως και ευδοκίμως μέχρι της εκδημίας του διηκόνησεν, εξυπηρετών και τας Λειτουργικάς ανάγκας των χωρίων Μεγάλου Λειβαδίου και Λειβαδίου Σερίφου .

Την 26ην Ιανουαρίου 1971 ενυμφεύθη την εκλεκτήν και ευσεβεστάτην Ιωάνναν Τσιριγωτάκη, μετά της οποίας απέκτησεν τρεις εκλεκτάς θυγατέρας, την Αγάθην, την Στυλιανήν και την Ευαγγελίαν.

Ευγενής και φιλόξενος, άξιος και ταπεινός διάκονος των Μυστηρίων του Θεού, πιστός τηρητής της τάξεως και των παραδόσεων της Εκκλησίας μας, ηγάπα, εσέβετο και ετίμα τους Αρχιερείς, τον Προκάτοχόν μας, αοίδιμον Δωρόθεον Α΄(Στέκα), και την ταπεινότητά μας.

Η καρδία μας οδυνάται, διότι η κατά Σέριφον παροικούσα Εκκλησία εστερήθη εις διάστημα οκτώ μηνών δύο εκλεκτους Λειτουργούς Της, αμφοτέρους Σεριφίους, την 28ην Οκτωβρίου 2019 τον Αρχιμανδρίτην Μακάριον Κοτσίκον, Ηγούμενον της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών, και σήμερον τον πολύ αγαπητόν μας και σεβαστόν Πρωτοπρεσβύτερον Ιάκωβον Μητροφάνην, μετά των οποίων συνδεόμεθα μετά πολυχρονίων και αρρήκτων πνευματικών δεσμών και είχομεν αδιατάρακτον συνεργασίαν μετ’ αυτών, καταλιπόντων μνήμην πιστών και δικαίων γεωργών του πνευματικού αμπελώνος του Θεού, του Οποίου δεόμεθα να αναδείξη αξίους διαδόχους των.

Την εξόδιον Ακολουθίαν του θα τελέσωμεν την Δευτέραν 29ην Ιουνίου και ώραν 11ην προμεσημβρινήν, εκ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αθανασίου, νήσου Σερίφου, τον οποίον θεοφιλώς επί τριακονταετίαν διηκόνησεν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων