20/08/2023 20/08/2023 Στον παλαίφατο Ιερό Ναό του Ταξιάρχη Υψηλού Άνδρου, κτίσμα του 12ου αιώνα, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με τη λειτουργική συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Αρχιμ. Φιλαρέτου, και τη συνευχητική παρουσία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου, Αρχιμ. Ευδοκίμου, και του Αδελφού της Μονής, Αρχιμ. Αετίου. Στην ομιλία του, προς το...
20 Αυγούστου, 2023 - 17:10
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2023 - 17:11

Στον Ιερό Ναό του Ταξιάρχη Υψηλού Άνδρου ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’

Διαδώστε:
Στον Ιερό Ναό του Ταξιάρχη Υψηλού Άνδρου ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’

Στον παλαίφατο Ιερό Ναό του Ταξιάρχη Υψηλού Άνδρου, κτίσμα του 12ου αιώνα, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με τη λειτουργική συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Αρχιμ. Φιλαρέτου, και τη συνευχητική παρουσία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου, Αρχιμ. Ευδοκίμου, και του Αδελφού της Μονής, Αρχιμ. Αετίου.

Στην ομιλία του, προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή και παρεκάλεσε τους πιστούς να καταστούν πραγματικά πνευματικά παιδιά της Βασιλείας του Θεού, ακολουθώντας τον τρόπο ζωής, τον οποίο υπέδειξε ο Χριστός, με αγάπη και μακροθυμία.

Στη συνέχεια τέλεσε μνημόσυνο υπερεκατοντούτιδος σεβαστής Ανδριώτισσας.

Τέλος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Φιλάρετο, τους Επιτρόπους και τους Ενορίτες για τη μέριμνά τους προς αυτόν, καθώς και τους ιεροψάλτες, που περιεκόσμησαν τα αναλόγιά του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, κατά το εξαγγελθέν πρόγραμμα, μεταβαίνει το απόγευμα στη Μύκονο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων