25/11/2021 25/11/2021 Η ιερά μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης τιμήθηκε την Πέμπτη στο Εμπορείο της Σαντορίνης, στον φερώνυμο Ιερό Ναό, Μετόχιο της Ιεράς Μονής Σινά, με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, με τη συμμετοχή των Εφημερίων, Πρωτοπρ. Νικολάου Σιγάλα, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Θήρας, και Πρεσβ. Κυριακού Καραμολέγκου και...
25 Νοεμβρίου, 2021 - 20:43
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2021 - 20:11

Η Μεγαλομάρτυς Αγία Αικατερίνη στα χέρια των Σαντορινιών

Διαδώστε:
Η Μεγαλομάρτυς Αγία Αικατερίνη στα χέρια των Σαντορινιών

Η ιερά μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης τιμήθηκε την Πέμπτη στο Εμπορείο της Σαντορίνης, στον φερώνυμο Ιερό Ναό, Μετόχιο της Ιεράς Μονής Σινά, με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, με τη συμμετοχή των Εφημερίων, Πρωτοπρ. Νικολάου Σιγάλα, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Θήρας, και Πρεσβ. Κυριακού Καραμολέγκου και του Διακόνου, παρόντων πολλών πιστών, τηρούντων τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

 

 

 

 

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθη στο διαχρονικό ερώτημα, που απηύθυνε και ο Πιλάτος προς τον Κύριο , “τι εστίν αλήθεια”, τονίζοντας ότι η αντικειμενική αλήθεια παραμένει η αυτή ανά τους αιώνες, ιδιαιτέρως δε η Αλήθεια του Ευαγγελίου, η οποία, παρά τις κατ’ αυτής διώξεις, παραμένει αναλλοίωτη, φωτίζοντας το δρόμο της ζωής μας, δίνοντας λύσεις στα προβλήματά μας και απαντήσεις στα μεταφυσικά και υπαρξιακά ερωτήματά μας.

“Αυτήν την αλήθεια”, προσέθεσε “εγνώρισε η Αγία Αικατερίνη, αυτήν ακολούθησε, αυτήν ετήρησε, σ’ αυτήν παρέμεινε πιστή και γι’ αυτήν μαρτυρικό θάνατο αντιμετώπισε”!

Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης κ. Δαμιανό, τονίζοντας την μοναδική ιδιαιτερότητα της παλαιφάτου αυτής Μονής, να την φυλάσσουν όχι Χριστιανοί, αλλά Βεδουΐνοι Μωαμεθανοί, οι οποίοι αγρυπνούν προστατεύοντας τη Μονή από κάθε επιβουλευόμενο αυτήν.

Ευχαρίστησε και πάλι τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Θήρας Πρωτοπρ. Νικόλαο Σιγάλα και όλους τους προσελθόντες πιστούς, τους οποίους εκάλεσε το Σάββατο. 27 Νοεμβρίου, να υποδεχθούν με αγάπη και σεβασμό τον νέο Ποιμενάρχη τους κ. Αμφιλόχιο.

Ευχαρίστησε, ωσαύτως και το φιλογενές και φιλάγιο ζεύγος Μαρίνας και Αθανασίου Μαρτίνου, οι οποίοι συνέδραμον στην επισκευή του Ιερού Ναού, κατά τη διάρκεια των εργασιών της οποίας απεκαλύφθησαν τάφοι με λείψανα Πατέρων, εν πολλοίς ευωδιάζοντα.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων