07/08/2019 07/08/2019 Στον κείμενο επί του λόφου του Βροντάδου της Ερμούπολης ιστορικό Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ.Δωρόθεος κατά την Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Ο Σεβασμιώτατος  στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε επεξηγηματικά και με βάση τη διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας στα διαδραματισθέντα κατά...
07 Αυγούστου, 2019 - 10:22
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2019 - 10:24

Μητρ.Σύρου: “Συμμετέχουμε στη θεϊκή δόξα διά της κοινωνίας μας με τους Αγίους”

Διαδώστε:
Μητρ.Σύρου: “Συμμετέχουμε στη θεϊκή δόξα διά της κοινωνίας μας με τους Αγίους”

Στον κείμενο επί του λόφου του Βροντάδου της Ερμούπολης ιστορικό Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ.Δωρόθεος κατά την Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Ο Σεβασμιώτατος  στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε επεξηγηματικά και με βάση τη διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας στα διαδραματισθέντα κατά τη Μεταμόρφωση του Κυρίου.


Ειδικώτερα, ανέφερε ότι συμμετέχουμε στη θεϊκή δόξα διά της κοινωνίας μας με τους Αγίους και κυρίως διά της μητρικής και πρεσβευτικής παρρησίας της Παναγίας.
Ευχαρίστησε, τελος, και συνεχάρη τους Εφημερίους του Ναού, Πρωτοπρ. Αντώνιο Χαλά και Αρχιμ. Νικόλαο Γαβαλλά, για την ποιμαντική τους διακονία, και τους Ενορίτες του Ναού για τη στήριξή τους προς αυτούς, και ευχήθηκε σε όλους για τον Δεκαπενταύγουστο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων