17/06/2019 17/06/2019 Στην παραθαλάσσια περιοχή της αρχαίας πόλεως Καρθαίας της νήσου Κέας, κατέναντι του αρχαίου θεάτρου και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εγγύς του παρεκκλησίου της Αγίας Τριάδος ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετά του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κέας Πρωτοπρεσβύτερου Ελευθερίου Δεμένεγα και των διακόνων του, με την παρουσία του Επάρχου Κέας – Κύθνου, της...
17 Ιουνίου, 2019 - 22:11

Στην αρχαία πόλη Καρθαία ιερούργησε ο Μητρ. Σύρου

Διαδώστε:
Στην αρχαία πόλη Καρθαία ιερούργησε ο Μητρ. Σύρου

Στην παραθαλάσσια περιοχή της αρχαίας πόλεως Καρθαίας της νήσου Κέας, κατέναντι του αρχαίου θεάτρου και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εγγύς του παρεκκλησίου της Αγίας Τριάδος ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετά του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κέας Πρωτοπρεσβύτερου Ελευθερίου Δεμένεγα και των διακόνων του, με την παρουσία του Επάρχου Κέας – Κύθνου, της Δημάρχου Κέας, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους πιστών, Κείων και παραθεριστών, οι οποίοι προσήλθαν είτε διά ξηράς είτε διά θαλάσσης.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος αναφέρθηκε στο Πρόσωπο του Αγίου Πνεύματος και στην παρουσία Του στη ζωή της Εκκλησίας και του κάθε πιστού.

Με αφορμή δε την αρχαιολογική ιδιαιτερότητα της περιοχής, η οποία αναφέρεται στον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό,ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε τις αρχαιοελληνικές «προφητείες» για την έλευση του Χριστού, όπως αυτές διατυπώνονται στον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου και στην Απολογία του Σωκράτη, και ιδιαίτερα στις απόψεις του Σωκράτη για την προσευχή, έτσι όπως αυτές καταγράφονται στη συνομιλία του με τον Αλκιβιάδη(Πλάτων, Αλκιβιάδης δεύτερος, XIII-XIV, 150 D), σύμφωνα με τις οποίες οι προσευχόμενοι δεν γνωρίζουν πάντα το πραγματικό τους συμφέρον, η δε προσευχή είναι αναποτελεσματική, όταν δεν προέρχεται από καθαρή και δίκαιη ψυχή.

Και κατέληξε λέγων ότι ο νέος Ελληνισμός διαμορφώθηκε από το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, ζυμωμένο με τις αρχές του Χριστιανισμού, ο οποίος παρέλαβε ό, τι καλύτερο είχε να προσφέρει ο αρχαίος Ελληνισμός και το πνευματικοποίησε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων