01/08/2020 01/08/2020 Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στην Ιουλίδα της Κέας επί τη εορτή της Προόδου του Τιμίου Σταυρού και τη αναμνήσει της εναποθέσεως σ’ αυτόν ιερού αποτμήματος από τα τίμια Λείψανα του Αγίου Χαραλάμπους, πριν 41 χρόνια από την Ιερά Μονή...
01 Αυγούστου, 2020 - 13:03
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2020 - 13:12

Στον Άγιο Χαράλαμπο Ιουλίδας Κέας για διπλή γιορτή ο Μητροπολίτης

Διαδώστε:
Στον Άγιο Χαράλαμπο Ιουλίδας Κέας για διπλή γιορτή ο Μητροπολίτης

Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στην Ιουλίδα της Κέας επί τη εορτή της Προόδου του Τιμίου Σταυρού και τη αναμνήσει της εναποθέσεως σ’ αυτόν ιερού αποτμήματος από τα τίμια Λείψανα του Αγίου Χαραλάμπους, πριν 41 χρόνια από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου.

Στην ομιλία του προς τους προσελθόντες πιστούς αναφέρθηκε στη δύναμη του Σταυρού και τη σημασία του στη ζωή των Χριστιανών και της Εκκλησίας, τους προέτρεψε να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής, και ιδιαίτερα τις σημερινές, με πίστη και εμπιστοσύνη στο Θεό, τους κάλεσε να παρακολουθήσουν τις Παρακλήσεις του Αυγούστου και ευχήθηκε να εορτάσουν χαρούμενοι την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Προσκύνημά Της, στην Καστριανή.

Ευχήθηκε τέλος και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Κέας, Πρωτοπρ. Ελευθέριο Δεμένεγα, ο οποίος σαν σήμερα, κατά την έλευση του ιερού αποτμήματος εκ των λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους, χειροτονήθηκε Διάκονος από τον αοίδιμο Προκάτοχό του, Δωρόθεο Α’.
Αύριο, Κυριακή 2 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων