03/09/2023 03/09/2023 Στον επί του ιστορικού λόφου του Βροντάδου κείμενο εμβληματικό Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως, ο Μητροπολίτης Σύρου  κ. Δωρόθεος Β’ παρέστη  το πρωί της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου συμπροσευχόμενος κατά την Θεία Λειτουργία που τέλεσαν οι Εφημέριοι του Ναού, Πρωτοπρ. Αντώνιος Χαλάς και Αρχιμ. Νικόλαος Γαβαλάς, επί τη προσιούση εορτή του Προφήτου Μωυσέως, ιερά...
03 Σεπτεμβρίου, 2023 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2023 - 15:03

Στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος συμπροσευχήθηκε ο Σύρου Δωρόθεος

Διαδώστε:
Στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος συμπροσευχήθηκε ο Σύρου Δωρόθεος

Στον επί του ιστορικού λόφου του Βροντάδου κείμενο εμβληματικό Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως, ο Μητροπολίτης Σύρου  κ. Δωρόθεος Β’ παρέστη  το πρωί της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου συμπροσευχόμενος κατά την Θεία Λειτουργία που τέλεσαν οι Εφημέριοι του Ναού, Πρωτοπρ. Αντώνιος Χαλάς και Αρχιμ. Νικόλαος Γαβαλάς, επί τη προσιούση εορτή του Προφήτου Μωυσέως, ιερά εικόνα του οποίου φυλάσσεται στον Ιερό Ναό, και τη μνήμη της ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου.

Ο ιεράρχης μιλώντας στους πιστούς, αναφέρθη στη ζωή του Προφήτου Μωυσέως, στο πώς έλαβε αυτό το όνομα και στα γεγονότα που του προσέδωσαν το χαρακτηρισμό «Θεόπτης», και του Αγίου Νεκταρίου, τονίζοντας ότι εκπροσωπούν την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη αντιστοίχως, τις δύο αυτές πηγές της Χριστιανικής Αποκαλύψεως.

Ευχήθηκε δε για το φθινόπωρο, να είναι εύκρατο και ειρηνικό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων