21/03/2021 21/03/2021 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως Ερμουπόλεως ιερούργησε το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, με την παρουσία περιορισμένου αριθμού πιστών, τηρούντων τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, μεταξύ των οποίων ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μάρκος Δαδάος, και την νοερή παρουσία πλήθους πιστών από τη Σύρο και τα άλλα νησιά της Μητροπόλεως,...
21 Μαρτίου, 2021 - 19:19
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2021 - 19:21

ΣΥΡΟΣ: Φέροντες Εικόνες επί των χειρών

Διαδώστε:
ΣΥΡΟΣ: Φέροντες Εικόνες επί των χειρών

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως Ερμουπόλεως ιερούργησε το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, με την παρουσία περιορισμένου αριθμού πιστών, τηρούντων τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, μεταξύ των οποίων ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μάρκος Δαδάος, και την νοερή παρουσία πλήθους πιστών από τη Σύρο και τα άλλα νησιά της Μητροπόλεως, που παρακολουθούσαν την Θεία Λειτουργία απ’ ευθείας αναμεταδιδομένη, διά του περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού “SYROS TV1”, τους ύμνους της οποίας απέδωσε χορός Ιεροψαλτών, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Βασ. Χασανδρινού .

 

 

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ υπογράμμισε ότι η σημερινή ημέρα μας υπενθυμίζει το χρέος μας να παραμένουμε μέσα στην Εκκλησία, έξω από την Οποία δεν υπάρχει ουδεμία σωτηρία και τόνισε ότι η Ορθοδοξία είναι η Εκκλησία, η Λατρεία, η Προσευχή και το Αγωνιστικό Φρόνημα των πιστών.

Επεκαλέσθη δε τις αναφορές του Αποστόλου Παύλου προς τους αποδέκτες των πρός Κορινθίους και Κολασσαείς επιστολών του για το από αιώνων αποκεκαλυμμένο μυστήριο της Εκκλησίας του Χριστού, παρατεινομένου ανά τους αιώνες, λέγοντας ότι εκφράζει τη μόνη Αλήθεια, που δεν είναι μια απρόσωπη και αφηρημένη έννοια, αλλά ταυτίζεται με το πρόσωπο του Χριστού, ο Οποίος διεκήρυξε ότι “εγώ ειμί η Αλήθεια”.
Αφού, τέλος, συνεχάρη τους παρισταμένους πιστούς, οι οποίοι φέροντες επί των χειρών τους ιερές Εικόνες συλλιτάνευσαν εντός του Ναού μαζί με τους Ιερείς κατά την Τελετή του Συνοδικού της Ορθοδοξίας, τους παρεκάλεσε να διατηρήσουν την Ορθόδοξη πίστη ζωντανή μέσα στην καρδιά τους και να την μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά τους, τονίζοντας ότι η Εκκλησία είναι η Κιβωτός της Σωτηρίας και ότι με τη βιωματική συμμετοχή στη λατρευτική και μυστηριακή ζωή Της μπορούμε πράγματι να αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας κάθε κίνδυνο και κάθε δυσκολία και να κατακτήσουμε τη σωτηρία.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων