10/06/2022 10/06/2022 Σε ηλικία 87 ετών εκοιμήθη χθες ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς Περχανίδης της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας, του οποίου η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μικρού Δάσους Κιλκίς. Ο μακαριστός ετάφη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου βρισκόταν τα τελευταία χρόνια. Για περισσότερα από 40 χρόνια ο π. Κοσμάς...
10 Ιουνίου, 2022 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2022 - 20:36

Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς Περχανίδης

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς Περχανίδης

Σε ηλικία 87 ετών εκοιμήθη χθες ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς Περχανίδης της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας, του οποίου η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μικρού Δάσους Κιλκίς.

Ο μακαριστός ετάφη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου βρισκόταν τα τελευταία χρόνια.

Για περισσότερα από 40 χρόνια ο π. Κοσμάς είχε υπηρετήσει στην Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας ως Αρχιμανδρίτης-Ιεροκήρυκας και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο ποίμνιο της περιοχής. Επιθυμία του, ωστόσο, ήταν να περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην ιδιαίτερη πατρίδα του και εκεί να αναπαυθεί.

Σήμερα το πρωί οι καμπάνες στην Κυπαρισσίας χτύπησαν πένθιμα στη μνήμη του, ενώ εκπρόσωπός του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομου παραβρέθηκε στην εξόδιο ακολουθία και εκφώνησε το ύστατε χαίρε εκ μέρους του κ. Χρυσοστόμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων