31/12/2018 31/12/2018 O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος χοροστάτησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Λαμίας, την τελευταία Κυριακή του έτους 2018  (μετά την Χριστού Γέννηση) 30 Δεκεμβρίου. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και κατόπιν προηξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Νεραντζή, τον Στρατιωτικό Ιερέα Αιδεσιμολ. Πρωτ. π....
31 Δεκεμβρίου, 2018 - 10:28
Τελευταία ενημέρωση: 31/12/2018 - 10:37

Μητρ.Φθιώτιδος: “Η τεκνογονία είναι ευλογία Θεού,οι αμβλώσεις είναι κατάρα Θεού”

Διαδώστε:
Μητρ.Φθιώτιδος: “Η τεκνογονία είναι ευλογία Θεού,οι αμβλώσεις είναι κατάρα Θεού”

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος χοροστάτησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Λαμίας, την τελευταία Κυριακή του έτους 2018  (μετά την Χριστού Γέννηση) 30 Δεκεμβρίου.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και κατόπιν προηξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Νεραντζή, τον Στρατιωτικό Ιερέα Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νικόλαο Κατσαρέλη, τον Προϊστάμενο της Ενορίας Αιδεσιμ. Πρωτ. π. Βασίλειο Καραμέρη, τους Ιεροδιακόνους π. Ευστάθιο και π. Νικόλαο και πλήθους Ιεροπαίδων, στους οποίους ο Σεβασμιώτατος έδωκε χρηματική ευλογία ευχόμενος καλή Χρονιά και καλή πρόοδο στην ζωή τους.

Τους Ιερούς ύμνους των ακολουθιών απέδωσαν οι δύο Βυζαντινοί χοροί του Ναού υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως  κ. Ευθυμίου Τσούμα εκ δεξιών και του Λαμπαδαρίου του Ναού και Προέδρου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Φθιώτιδος κ. Γεωργίου Παλιούρα εξ αριστερών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος προς το πολυπληθές Εκκλησίασμα, αλλά και σ’ αυτούς που παρακολουθούσαν μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως  (89,4 Fm), ανέλυσε τις Ιστορικές και συγκλονιστικές λεπτομέρειες του αναγνωσθέντος Ιερού Ευαγγελίου για την φυγή του Χριστού εις Αίγυπτον και για την σφαγή των πρώτων μαρτύρων της Εκκλησίας μας, των χιλιάδων αθώων νηπίων που σφαγιάσθηκαν από τον Ηρώδη.

Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

« Εκείνο που δεσπόζει στην σκέψη μας, αγαπητοί μου αδελφοί είναι ότι, ο Χριστός μας μετά την Γέννησή του εκδιώχθηκε πρώτος από τις δυνάμεις του κακού και μετά τον Χριστό, όλοι οι Χριστιανοί, με πρώτους τους Αποστόλους και τους Αποστολικούς Πατέρες της πρώτης Εκκλησίας.

Εμείς οι σύγχρονοι χριστιανοί είμαστε ελεύθεροι να λατρεύουμε τον Τριαδικό Θεό μέσα σ’ ένα ελεύθερο Δημοκρατικό κράτος, αλλά οι μεθοδείες του διαβόλου είναι πολλές και μας οδηγούν σε διαφόρους κινδύνους και μπορεί να μην φθάνουμε στον αποκεφαλισμό, αλλά έχουμε άλλου είδους ταλαιπωρίες και περιφρονήσεις και τα ζούμε και τα βλέπουμε όλοι καθημερινά. Ζούμε αυτό που έγραψε ο Απόστολος Παύλος: «Πάντες οἱ θέλοντες εὐσεβῶς ζῆν ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ διωχθήσονται» (Β΄ Τιμ. 3,12).

Η πραγματική ευτυχία του ανθρώπου βιώνετε μόνο μέσα στην Εκκλησία. Δεν είναι οι κοσμική ευτυχία όπως νομίζει ο κόσμος, αλλά η Ευτυχία και η Ελευθερία του Θεού που την ζει κανείς μόνο όταν είναι κοντά στην Εκκλησία. Πρέπει να είμαστε δυνατοί στην πίστη για να κρατηθούμε ακέραιοι στους διωγμούς, είτε αυτοί είναι εμφανής, είτε είναι ύπουλοι.

Όλοι στεναχωρούμεθα και θλιβόμεθα όταν ακούμε για την σφαγή των χιλιάδων αθώων νηπίων και δυστυχώς σήμερα εδώ στην Ελλάδα, η θηριωδία αυτή συνεχίζεται με τις αμβλώσεις. 300.000 βρέφη κάθε χρόνο στην Πατρίδα μας φονεύονται με τις εκτρώσεις. Σε μια Ελλάδα, η οποία συνεχώς γερνάει και μαστίζεται από υπογεννητικότητα. Παρακαλώ όσες γυναίκες με ακούτε να μείνετε μακριά από την αμαρτία αυτή του φόνου. Η τεκνογονία είναι ευλογία Θεού,  οι αμβλώσεις είναι κατάρα Θεού. Να δείχνουμε εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού και να αφήνουμε την ύπαρξή μας ολόκληρη στα χέρια Του. Όταν η ζωή μας είναι εν Χάριτι Θεού και με δύναμη του Αγίου Πνεύματος τότε μόνο ο νέος χρόνος φέρνει ευτυχία».

Προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Κωνσταντίνο Μπίτο, Απόφοιτο της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, πνευματικό τέκνο  της Ενορίας, ο οποίος από μικρό παιδί διακονεί στο Ιερό Βήμα του Ναού και στο Ιερό Αναλόγιο και γνωρίζει άριστα τα Ιερά Γράμματα.

Άπαντες οι παρευρισκόμενοι ανεφώνησαν το Άξιος! στο νέο Αναγνώστη της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθως ο Προϊστάμενος του Ναού π. Βασίλειος Καραμέρης εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, του Φιλοπτώχου ταμείου, των Εθελοντριών κυριών και ολοκλήρου του πληρώματος της Ενορίας, προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και τον ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας για την ευλογημένη και αγιαστική παρουσία του στην Ενορία και του ευχήθηκε ο νέος χρόνος που σε λίγο ξεκινά να φέρει υγεία και δύναμη για να συνεχίσει το θεάρεστο Ποιμαντικό, Φιλανθρωπικό, Κοινωνικό και  Αρχιερατικό έργο που επιτελεί στην τοπική μας Εκκλησία επ’ ωφελεία ολοκλήρου του πληρώματος της Φθιώτιδος.

Ο Ποιμενάρχης  αντιφωνώντας τον λόγο του π. Βασιλείου τον ευχαρίστησε για τα καλά του λόγια και τον συνεχάρη για τις πολλαπλές Ποιμαντικές δράσεις, τις οποίες επιτελεί η Ενορία και του ευχήθηκε προερτίως τα έτη πολλά δια την ονομαστική του Εορτή. Επίσης ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων