10/07/2023 10/07/2023 Τους πιστούς της Μητροπόλεως του συνεχάρη από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου από το ακριτικό και ορεινό χωριό Μάρμαρα στην Δυτική Φθιώτιδα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. Την εβδομάδα που προηγήθηκε όπως είχε γράψει το ope.gr ομάδες της Νεοπροτεσταντικής κινήσεως “Ελληνική Ιεραποστολική Κίνηση” μοίραζαν αιρετικό υλικό πόρτα πόρτα σε περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας και...
10 Ιουλίου, 2023 - 11:26

Φθιώτιδος Συμεών για τους αιρετικούς: «Φανερώθηκε το ύπουλο σχέδιο τους»

Διαδώστε:
Φθιώτιδος Συμεών για τους αιρετικούς: «Φανερώθηκε το ύπουλο σχέδιο τους»

Τους πιστούς της Μητροπόλεως του συνεχάρη από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου από το ακριτικό και ορεινό χωριό Μάρμαρα στην Δυτική Φθιώτιδα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Την εβδομάδα που προηγήθηκε όπως είχε γράψει το ope.gr ομάδες της Νεοπροτεσταντικής κινήσεως “Ελληνική Ιεραποστολική Κίνηση” μοίραζαν αιρετικό υλικό πόρτα πόρτα σε περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας με τις Ιερές Μητροπόλεις να καλούν το ποίμνιο να αγνοήσουν τέτοιου είδους καλέσματα και να παραδώσουν το υλικό στις ενορίες τους ή στα γραφείο επί των αιρέσεων στις Ιερές Μητροπόλεις όπου ανήκουν.

Δείτε επίσης: Υπερδραστηριότητα αιρετικών ομάδων σε πόλεις και χωριά – Πνευματική εγρήγορση απέναντι στην παραπλάνηση ζητούν Ιερές Μητροπόλεις

Για την στάση τους απέναντι στην επίθεση προβατόσχημων αιρετικών τις προηγούμενες ημέρες, για την οποία μάλιστα έγκαιρα η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών είχε προειδοποιήσει και πάλι από τηλεοράσεως και με ενημερωτικό Δελτίο Τύπου.

Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Οι συμπολίτες μας, οι πιστοί χριστιανοί στάθηκαν, όπως έπρεπε, μπροστά σε αυτή την επίθεση που δεχθήκαμε αυτή την εβδομάδα από αιρετικούς σε όλη τη Φθιώτιδα, σε κάθε σπίτι, με τέτοιο θράσος που ακόμα και στο Επισκοπείο, Σκληβανιώτου 5, στην πόρτα του Επισκοπείου, μέχρι και εκεί τοποθέτησαν αυτή τη σακούλα με το προσηλυτιστικό υλικό έχοντας την Καινή Διαθήκη ως καμουφλάζ και εμπεριέχοντας μέσα αιρετικό προσηλυτιστικό υλικό.

Ο λαός μας έχει μάτια και βλέπει και είδε πόσο σέβονται αυτοί οι αιρετικοί την Καινή Διαθήκη, λες και είναι αποφάγια, τις κρεμάνε στα μπαλκόνια και στα κάγκελα των σπιτιών και διερωτάται κιόλας ο λαός: Από που αυτός ο πακτωλός των χρημάτων; Τόσες χιλιάδες βιβλία; Τόσο εύκολα και από που πληρώθηκαν οι δεκάδες αυτοί αλλοδαποί, κατά κανόνα, χωρίς να έχει αυτό κάποια μομφή στους αλλοδαπούς, αλλά έχει τη σημειολογία του, οι οποίοι ανέλαβαν μεροκάματο να μοιράσουν παντού σ όλα τα χωριά αυτό το υλικό το προσηλυτιστικό; Ποιος το χρηματοδοτεί αυτό και πώς αντιδρά σε αυτό και η Πολιτεία, η οποία αν χτυπήσει κανείς τη καμπάνα λίγο παραπάνω μπορεί να στείλει τον παπά στο αυτόφωρο, στο αστυνομικό τμήμα. Άραγε δεν δημιουργούνται ερωτήματα;

Ασφαλώς και δημιουργούνται ερωτήματα και ασφαλώς πρέπει να γνωρίζουμε ότι άλλο θρησκευτική ελευθερία και άλλο κατάχρηση της θρησκευτικής ελευθερίας. Άλλο ατομικές ελευθερίες και άλλο κατάχρηση των ελευθεριών. Το ότι είμαστε ευγενείς, το ότι είμαστε άνθρωποι ανεκτικοί με αρχοντιά και χωρίς φοβία. Έτσι είμαστε και εμείς εδώ οι Ρουμελιώτες. Είμαστε τόσο φιλόξενοι που μπορεί ακόμα και μεζέ να κεράσουμε σε αυτόν που θα μας ενοχλήσει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε μάτια, ότι δεν έχουμε αυτιά, δεν έχουμε μυαλό και δεν έχουμε κρίση. Για αυτό να μας προβληματίσει αυτό και να μας διδάξει ότι πρέπει να είμαστε κοντά στην Εκκλησία μας. Αν είχαν τόσο ενδιαφέρον για τη διανομή της Καινής Διαθήκης, γιατί δεν πήγαν στους ιερείς των ενοριών να τις θέσουν στη διάθεσή τους και όμορφα και ωραία να μοιράσουμε και την Καινή Διαθήκη και όποιο άλλο βιβλίο, εφόσον είναι ορθόδοξο και χριστιανικό. Και μόνο αυτό το πράγμα, αυτή η εικόνα αποτελεί προσβολή, μας προσβάλλει, σας προσβάλλει. Το να σου πετάνε ένα σακουλάκι λες και είναι κάποιο αποφάγι έξω από το σπίτι σου δείχνει προσβολή της προσωπικότητάς σου και προσβάλλει και τον ίδιο τον Λόγο του Θεού.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον λαό του Θεού για τα χιλιάδες τηλεφωνήματα και για αυτή τη σιωπηρή, αλλά υγιή αρχοντική αντίδραση γιατί έτσι λειτουργούν οι χριστιανοί. Από την άλλη έτσι επιτρέπει ο Θεός να ξεμπροστιάζονται και να εκτίθενται οι αιρετικοί και να φανερώνονται ποιοι είναι, τι είναι, πως είναι και πώς λειτουργούν. Φανερώθηκε το ύπουλο σχέδιο των αιρετικών.
Αυτό λοιπόν να μας διδάξει, να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα, να έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά και να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία μας, στην ενορία μας, στη Μητρόπολή μας και τότε δεν έχουμε ανάγκη καμία προπαγάνδα από κανέναν, καμία πληρωμένη προπαγάνδα από όπου και αν προέρχονται αυτά τα αφανή κρυφά και προφανώς βρώμικα κονδύλια».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων