08/12/2019 08/12/2019 Σε κλίμα κατάνυξης και μυσταγωγίας τελέσθηκε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου το βράδυ η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία για την πόλη της Λαμίας, στον Μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της πολυπληθεστέρας Ενορίας της Μητροπόλεως, του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέϊκα Λαμίας. Ο Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς, οι οποίοι με πολλή ευλάβεια συμμετέχουν στις Ιερές Αγρυπνίες και χαίρονται το κατανυκτικό...
08 Δεκεμβρίου, 2019 - 22:16
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2019 - 22:04

Νέοι Εφημέριοι στον Άγιο Αθανάσιο Λαμίας

Διαδώστε:
Νέοι Εφημέριοι στον Άγιο Αθανάσιο Λαμίας

Σε κλίμα κατάνυξης και μυσταγωγίας τελέσθηκε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου το βράδυ η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία για την πόλη της Λαμίας, στον Μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της πολυπληθεστέρας Ενορίας της Μητροπόλεως, του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέϊκα Λαμίας.

Ο Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς, οι οποίοι με πολλή ευλάβεια συμμετέχουν στις Ιερές Αγρυπνίες και χαίρονται το κατανυκτικό κλίμα και την προσευχή.

Των Ιερών Ακολουθιών προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, πλαισούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη, τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Συνοδικό Γραμματέα Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Νεραντζή, τους πατέρες του Ναού π. Παναγιώτη Λιτόπουλο και π. Αθανάσιο Ντζόιδο, τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου της Πρωτοσυγκελλίας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Δημήτριο Μανώλη και τον Ιεροδιάκονο π. Νικόλαο Πολυζώη.

ΟΙ Ιερές ακολουθίες μετεδόθησαν απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4fm), ενώ τους ύμνους των Ιερών Ακολουθιών απέδωσαν με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια χοροί Ιεροψαλτών υπό την άρτια καθοδήγηση του Πρωτοψάλτου του Ναού και Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής κ. Σεραφείμ Κυρίτση και του Λαμπαδαρίου κ. Κωνσταντίνου Μπαρτσώκα.

 

 

 

 

 

 

 

Προ της απολύσεως τον Ποιμενάρχη προσεσφώνησε και καλωσόρισε με θερμά λόγια αγάπης και σεβασμού ο π. Παναγιώτης και εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλων των ευσεβών Ενοριτών του προσέφερε ένα Ευαγγέλιο και ένα Σταυρό ευλογίας, συνοδευόμενα από ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχές για μια υγιή, Θεοφιλή και Θεάρεστη Αρχιερατεία. Ο π. Παναγιώτης επισφράγισε τον λόγο του αναφωνώντας το ΑΞΙΟΣ στον Σεβασμιώτατο, το οποίο όλοι οι παρευρεθέντες εν ενί στόματι και μια καρδία συνανεφώνησαν δυνατά.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Παναγιώτη και για τα δώρα αγάπης, αλλά και για τα όμορφα λόγια, τα οποία εκπηγάζουν από μία γνήσια, μία λεβέντικη Ρουμελιώτικη ψυχή, όπως χαρακτήρισε και τους δύο Ιερείς του Ναού.

Ακολούθως τους ευχαρίστησε και για το κοπιώδες έργο, το οποίο προσφέρουν επί έτη στην πολυπληθή αυτή Ενορία και για αντάλλαγμα των κόπων τους και θέλοντας να τους αναπαύσει, ο Ποιμενάρχης κοινοποίησε τον διορισμό του αγίου Πρωτοσυγκέλλου και του π. Δημητρίου, ως νέων Εφημερίων του Ναού, τους οποίους και παρουσίασε λεπτομερώς στους πιστούς,

Ο μεν Πρωτοσύγκελλος π. Άγγελος Ανθόπουλος αναλαμβάνει και την Προεδρία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ο δε π. Δημήτριος Μανώλης την προεδρία του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου.

Με αγάπη, ενότητα, ομόνοια και καλή συνεργασία θα εργασθούν φιλοτίμως πλάι στο έργο των άλλων δύο παλαιών Πατέρων προς Δόξαν του Θεού και με σκοπό τον Ευαγγελισμό της σωτηρίας του πιστού λαού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, ένα έργο δια το οποίο όλοι οι Ιερείς ανεξαιρέτως υποχρεούνται να εργασθούν με ανιδιοτέλεια και πνεύμα διακονίας.

Τιμητικώς προς την Ενορία, ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε σε Πνευματικό -Εξομολόγο τον Πρωτ. π. Δημήτριο Μανώλη, ο οποίος και μέσω του Ιερού Μυστηρίου της Εξομολογήσεως θα εργασθεί αόκνως στην Ενορία.

Η χειροθεσία του π. Δημητρίου, τελέσθηκε σε κλίμα συγκίνησης, στο τέλος της οποίας άπαντες οι πιστοί αναφώνησαν το ΑΞΙΟΣ.

Μετά από προτροπή του Ποιμενάρχου τον λόγο έλαβε αρχικά ο άγιος Πρωτοσύγκελλος π. Άγγελος και στην συνέχεια ο π. Δημήτριος, οι οποίοι εδόξασαν το Όνομα του Τριαδικού Θεού, που τους αξιώνει τοιαύτης χαράς και περισσής ευλογίας, ώστε να εργασθούν και να διακονήσουν τον Αμπελώνα του Κυρίου σε μια τέτοια πνευματικά καλλιεργημένη Ενορία. Μία διακονία, η οποία στηρίζεται όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν σε πνεύμα αγάπης, ενότητος και ειρήνης, προς όφελος της Εκκλησίας και οικοδομή των πιστών μελών της. Ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την τιμή και τον διαβεβαιώσαν ότι η Ιερατική τους πορεία θα διέπεται από θυσιαστική διακονία προς τον Θεό και τον κάθε άνθρωπο ανεξαιρέτως.

 

 

Κατά την διανομή του αντιδώρου, οι πιστοί έλαβαν την Αρχιερατική ευχή του Σεβασμιωτάτου, αλλά και των δύο νέων Πνευματικών τους πατέρων, τους οποίους και καλωσόρισαν στην Ενορία με έκδηλα τα συναισθήματα του ενθουσιασμού.

 

 

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προσφέρθη στο Ισόγειο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο πλούσιο κέρασμα σε όλους, κατά την διάρκεια του οποίου οι Ενορίτες είχαν την ευκαιρία να συναναστραφούν τον Ποιμενάρχη μας και τους δύο νέους Πατέρες της Ενορίας.

 

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων