29/03/2024 29/03/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος στηρίζει ενεργά το 2ο Star forum, το οποίο διοργανώνει με επιτυχία το «Star KE» και το οποίο είναι αφιερωμένο, μεταξύ των άλλων, και στο δημογραφικό πρόβλημα. Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τέλεσε τον αγιασμό για την ένταξη του 2ου Star forum και απηύθυνε και σχετικό...
29 Μαρτίου, 2024 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2024 - 7:24

«Οι σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας και το δημογραφικό πρόβλημα»

Διαδώστε:
«Οι σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας και το δημογραφικό πρόβλημα»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος στηρίζει ενεργά το 2ο Star forum, το οποίο διοργανώνει με επιτυχία το «Star KE» και το οποίο είναι αφιερωμένο, μεταξύ των άλλων, και στο δημογραφικό πρόβλημα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τέλεσε τον αγιασμό για την ένταξη του 2ου Star forum και απηύθυνε και σχετικό χαιρετισμό.

Στην κεντρική του παρέμβαση ο κ. Συμεών ανέπτυξε με συντομία το θέμα: «Οι σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας και το δημογραφικό πρόβλημα» με επίκεντρο την ανάγκη συνεργασίας Πολιτείας και Εκκλησίας για το δημογραφικό, την αντίφαση την οποία δεικνύουν οι τελευταίες ρυθμίσεις του οικογενειακού δικαίου, καθώς ναρκοθετούν και δεν ενισχύουν την έννοια της οικογένειας, αλλά και στους κινδύνους δημογραφικής κατάρρευσης από το επικείμενο κλείσιμο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ και την απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων.

Στο 2ο Star forum επίσης τοποθετήθηκαν και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καρπενησίου κ. Γεώργιος, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος και Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος, με τους οποίους είχε την ευκαιρία ο κ. Συμεών να έχει μια γόνιμη αδελφική πνευματική επικοινωνία.

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες 

 

Διαβάστε επίσης: 

Μητροπολίτης Μεσογαίας και Καθηγητής Απόστολος Νικολαΐδης για τη δημογραφική πρόκληση (ΒΙΝΤΕΟ)

Φθιώτιδος Συμεών για ΛΑΡΚΟ: “Ναι, ρε. Μου πέφτει λόγος γιατί οι εργαζόμενοι είναι παιδιά μου” (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων