01/08/2019 01/08/2019 Το διήμερο 29 και 30 Ιουλίου 2019, εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου με θρησκευτική ευλάβεια η επέτειος μνήμη του αγίου Αποστόλου Σίλα, συνεργού του φωτιστού και πολιούχου αυτής αγίου Αποστόλου Παύλου. Στο σημείο, όπου σύμφωνα με την παράδοση, αναπαύθηκε κατά την οδοιπορία από το λιμάνι της αρχαίας Νεαπόλεως (σημερινής Καβάλας) προς τους...
01 Αυγούστου, 2019 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2019 - 18:51

Επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων

Διαδώστε:
Επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων

Το διήμερο 29 και 30 Ιουλίου 2019, εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου με θρησκευτική ευλάβεια η επέτειος μνήμη του αγίου Αποστόλου Σίλα, συνεργού του φωτιστού και πολιούχου αυτής αγίου Αποστόλου Παύλου.

Στο σημείο, όπου σύμφωνα με την παράδοση, αναπαύθηκε κατά την οδοιπορία από το λιμάνι της αρχαίας Νεαπόλεως (σημερινής Καβάλας) προς τους Φιλίππους ο Απόστολος Παύλος με τον συνοδίτη του Απόστολο Σίλα στην ιερά Μονή του, τελέσθηκαν οι προγραμματισμένες ιερές εόρτιες ακολουθίες του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας.

 

 

 

 

Το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιουλίου, μετά τον Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος, μαζύ με τον ιερό Κλήρο και τον Λαό και σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, ετέλεσε το
Μνημόσυνο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων κυρού Προκοπίου, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως ακριβώς δύο χρόνων από την αιφνίδια κοίμησή του (29/7/2017-29/7/2019).

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων