31/05/2023 31/05/2023 Την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε το 29ο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, στο νεόδμητο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως, όπου προσήλθαν και συμμετείχαν, κατόπιν πατρικής προσκλήσεως του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, όλοι οι Ιερείς και οι Διάκονοι της Ι. Μητροπόλεως. Την Κεντρική εισήγηση πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τους...
31 Μαΐου, 2023 - 9:40
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2023 - 9:29

29o Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος

Διαδώστε:
29o Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε το 29ο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, στο νεόδμητο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως, όπου προσήλθαν και συμμετείχαν, κατόπιν πατρικής προσκλήσεως του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, όλοι οι Ιερείς και οι Διάκονοι της Ι. Μητροπόλεως.

Την Κεντρική εισήγηση πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τους συνέδρους και τους ευχαρίστησε για τον κόπο τους να προσέλθουν. Τους ανέπτυξε τις φάσεις αποπερατώσεώς του Κέντρου και την αποστολή του στην παραγωγή και καλλιέργεια πνευματικότητας και πολιτισμού, αφού εκεί πρόκειται να λειτουργεί καθημερινά ο Ι. Ναός του Οσίου Ιακώβου του «Με συγχωρείται» και στεγάζονται η Βιβλιοθήκη, το Κειμηλιαρχείο, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός, η Κοινωνική Υπηρεσία, αλλά και τμήματα εκμάθησης εκκλησιαστικών τεχνών, όπως η βυζαντινή μουσική και η αγιογραφία.

Κέντρο της εισηγήσεως του Σεβασμιωτάτου ήταν οι πνευματικές προτροπές του Αποστόλου Παύλου προς Πρεσβυτέρους όπως αυτές καταγράφονται στο εικοστό κεφάλαιο των Πράξεων των Αποστόλων (Πράξ. 20, 16-18 και 28-36).

Αμέσως μετά ακολούθησε συζήτηση και ενημέρωση επί διοικητικών θεμάτων και εν συνεχεία ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου ξενάγησε τους συνέδρους Ιερείς στους χώρους του Πολιτιστικού και Πνευματικού Κέντρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων