20/10/2022 20/10/2022 Ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου έτους λειτουργίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «ΙΕΡΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ», η οποία λειτουργεί από το 2006 επισήμως με την άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού, τελέστηκε χθες Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο φιλοξενείται στο κτίριο ιδιοκτησίας του μεγάλου ευεργέτου...
20 Οκτωβρίου, 2022 - 16:33
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2022 - 14:56

Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Χαλκίδος

Διαδώστε:
Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Χαλκίδος

Ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου έτους λειτουργίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «ΙΕΡΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ», η οποία λειτουργεί από το 2006 επισήμως με την άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού, τελέστηκε χθες Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο φιλοξενείται στο κτίριο ιδιοκτησίας του μεγάλου ευεργέτου της κ. Αγγέλου Πνευματικού και της οικογενείας του.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Ευσταθίου, τον ιερατικώς προϊστάμενο της οικείας Ενορίας Αγ. Ιωάννου Χαλκίδος, Αρχιμανδρίτη Νικόλαο Πριμηκύριο, τον Γραμματέα της Σχολής και Εφημέριο της Ενορίας Αγ. Παρασκευής Πολιτικών, Πρωτοπρεσβύτερο Αργύριο Στουραϊτη, και τον Διάκονο Σταύρο Καλαφάτη.

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος μίλησε στους Καθηγητές και Μαθητές της Σχολής, παλαιοτέρους και νέους, για την αξία της Βυζαντινής Μουσικής μας παράδοσης. Προέτρεψε τους σπουδαστές να δεικνύουν επιμέλεια στην εκμάθηση της Βυζαντινής Μουσικής χωρίς να καταφρονούν το δώρο της τοπικής μας Εκκλησίας για εκπαίδευση νέων Ιεροψαλτών και τους πρότεινε να πλαισιώνουν τους δασκάλους τους, τόσο στα Ιερά Αναλόγια, όσο και στις Εκδηλώσεις της Σχολής και να υπηρετούν την ψαλτική τέχνη με ταπείνωση, ώστε, στο μέλλον να αναλάβουν έτοιμοι ένα ιερό αναλόγιο.

Επίσης επαίνεσε πατρικά τους Ιερείς, Καθηγητές και Ιεροψάλτες ενώπιον των μαθητών τους λέγοντας ότι η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος δεν απαρτίζεται από διδάσκοντες με λιπαρή μουσική παιδεία μόνον, αλλά και κατόχους του γνησίου χριστιανικού ήθους.

Παρέστησαν, ο υπεύθυνος λειτουργίας της Σχολής κ. Δήμος Τσίμπος και οι διδάσκοντες Πρωτοπρεσβύτερος Αργύριος Στουραΐτης, Οικον. Ιωάννης Φαφούτης, Οικον. Εμμανουήλ Νταλλαρής, κ. Γεώργιος Καραγκούνης, κ. Θεόδωρος Κοκκορίκος, κ. Στυλιανός Μπενής, κ. Κυριάκος Στάντζος, κ. Μαρία Καψάλη και κ. Βασιλική Τσιτσάκη και οι σπουδαστές των τμημάτων που λειτουργούν στις Αρχιερατικές Περιφέρειες Χαλκίδος και Μεσσαπίων.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής λειτουργεί σε όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ενώ τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν, αφού τα έξοδα λειτουργίας της καλύπτονται από την Ιερά Μητρόπολή και τις Ενορίες μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων