30/08/2023 30/08/2023 Κατά το διήμερο 28 και 29 Αυγούστου 2023, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την αποτομή της τιμίας κεφαλής του τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε πανηγυρίζοντες Ι. Ναούς της Αρχιερατικής Περιφερείας Χαλκίδος. Το απόγευμα της παραμονής, Δευτέρας 28 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Διάκ....
30 Αυγούστου, 2023 - 15:01
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2023 - 14:55

Η Αποτομή της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στην Ι.Μ Χαλκίδος (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Αποτομή της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου στην Ι.Μ Χαλκίδος (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά το διήμερο 28 και 29 Αυγούστου 2023, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την αποτομή της τιμίας κεφαλής του τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε πανηγυρίζοντες Ι. Ναούς της Αρχιερατικής Περιφερείας Χαλκίδος.

Το απόγευμα της παραμονής, Δευτέρας 28 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη, μετέβη στην Ενορία Τιμίου Προδρόμου Μύτικα, όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, πλαισιούμενος από τους Αρχιμ. Δαμασκηνό Παπακωνσταντίνου-Εφημέριο της Ενορίας Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, Πορφύριο Γερμανό-Εφημέριο της Ενορίας Αγ. Νικολάου Μπούρτζι, τον Οικον. Χρήστο Φάσσα, τους Πρεσβ. Δημήτριο Παλληκαρίου-Εφημέριο της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μύτικα, Πέτρο Βλάχο-Εφημέριο της Ενορίας Αγ. Τρύφωνος Ν. Λαμψάκου, και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη.

Παρόντες μεταξύ των εκκλησιασθέντων ήταν η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, ο Αντδήμαρχος Ληλαντίων κ. Δημήτριος Σέρρας και πολλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Κατά την κυριώνυμη ημέρα, Τρίτη 29 Αυγούστου 2023, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Παύλο Μπαραμπούτη-Εφημέριο της Ενορίας Αγ. Νικολάου Καλλιθέας, τον Μέγα Πρωτοπρεσβύτερο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Αντώνιο Μπαφαλούκο-Εφημέριο Μονής Γοργοεπηκόου Μάνδρας, τους Πρωτοπρεσβ. Παύλο Κουντούρη εκ της Ι. Μητροπόλεως Καρυστίας, Μαρτίνο Πετζόλ, εκ της Ι. Μητροπόλεως Γερμανίας, Κυριακό Κοκκάλα-Εφημέριο της εορταζούσης Ενορίας, τον Οικον. Ιωάννη Μπαραμπούτη, τον Πρεσβ. Κωνσταντίνο Δέδε εκ της Ι. Μητροπόλεως Βελγίου και τους Διακ. Σταύρο Καλαφάτη κ Χρήστο Ραμαντανάκη.

Μεταξύ των πολυαρίθμων πιστών, που συμμετείχαν στην ιερά πανήγυρη και στο Κοινό Ποτήριο παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ερετρίας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος και ο Διευθυντής του Σωφρονιστικού Καταστήματος Χαλκίδος κ. Σπυρίδων Αθανασίου.

Φωτογραφίες: Άγγελος Αγαπητός, Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων