30/03/2021 30/03/2021 Το απόγευμα της Δευτέρας 29 Μαρτίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συμμετείχε στη διαδικτυακή εορτή λήξης των Σεμιναρίων της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας για το φετινό έτος 2020-2021. Τα φετινά Σεμινάρια, τα οποία πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεδιασκέψεων, είχαν τίτλο: «Γνωριμία με τον κόσμο των κωφών». Ο υπεύθυνος λειτουργίας της Σχολής και διδάσκαλος Νοηματικής Γλώσσας, Αρχιμ....
30 Μαρτίου, 2021 - 16:59
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2021 - 17:02

Η φετινή λήξη της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας

Διαδώστε:
Η φετινή λήξη της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας

Το απόγευμα της Δευτέρας 29 Μαρτίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συμμετείχε στη διαδικτυακή εορτή λήξης των Σεμιναρίων της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας για το φετινό έτος 2020-2021. Τα φετινά Σεμινάρια, τα οποία πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεδιασκέψεων, είχαν τίτλο: «Γνωριμία με τον κόσμο των κωφών».

Ο υπεύθυνος λειτουργίας της Σχολής και διδάσκαλος Νοηματικής Γλώσσας, Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην σύντομη εισαγωγή του καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και του σύστησε τους 40 συμμετέχοντες στα δύο τμήματα των Σεμιναρίων, θυμίζοντας σε όλους πως η νοηματική γλώσσα δεν είναι η γλώσσα των κωφών αλλά μια άλλη γλώσσα και δυνατότητα επικοινωνίας μαζί τους.

Επίσης συμμετείχαν και οι κωφοί διδάσκαλοι Νοηματικής Γλώσσας κ. Ειρήνη Νικολέτζου και κ. Δημήτριος Μπουλέρος – Διδάκτωρ Θεολογίας και Αναγνώστης της Ι. Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος στην ομιλία του εξέφρασε την χαρά του για την συνεχή ανταπόκριση, όλο και περισσοτέρων ανθρώπων στη Σχολή, αφού η διδασκαλία νοηματικής γλώσσας αποτελεί άλλη μία έκφραση μέριμνας της τοπικής μας Εκκλησίας για τον πλησίον και η φετινή χρονιά, αν και σημαδεμένη από τον περιορισμό μας προς την συνήθη καθημερινότητα, μας προσέφερε πρόσφορους τρόπους συνέχειας και ανοίγματος της προσφοράς της Σχολής προς όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο των κωφών μέσα από τη νοηματική διάλεκτό τους.

Στο διάλογο που ακολούθησε, πολλοί μαθητές και μαθήτριες της Σχολής εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Σεβασμιώτατο για την ύπαρξη και προσφορά της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας, αλλά έδωσαν και θερμά συγχαρητήρια στον π. Ιωάννη για την διδακτική διακονία του.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη και ευχαρίστησε τον πνευματικό του υιό π. Ιωάννη και τους άλλους διδασκάλους, οι οποίοι εθελοντικά προσφέρουν τις γνώσεις τους σε όλους τους μαθητές της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας και ευχήθηκε η νέα Σχολική χρονιά να πραγματοποιηθεί διά ζώσης, ώστε πέρα από την ικανοποίηση της επικοινωνίας να ξαναέχουμε όλοι και την χαρά της αυτοπρόσωπης φυσικής παρουσίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων