14/06/2023 14/06/2023 Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και εν μέσω πυκνής συρροής προσκυνητών,  αναχώρησε σήμερα το πρωί, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, η θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Σουμελά», από τον Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος, όπου παρέμεινε από τις 7 έως τις 14 Ιουνίου 2023, για την Ι. Μονή Σουμελά στο Βέρμιο...
14 Ιουνίου, 2023 - 13:11
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2023 - 14:43

Η Παναγία Σουμελά αναχώρησε από τη Χαλκίδα για το Βέρμιο

Διαδώστε:
Η Παναγία Σουμελά αναχώρησε από τη Χαλκίδα για το Βέρμιο

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και εν μέσω πυκνής συρροής προσκυνητών,  αναχώρησε σήμερα το πρωί, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, η θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Σουμελά», από τον Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος, όπου παρέμεινε από τις 7 έως τις 14 Ιουνίου 2023, για την Ι. Μονή Σουμελά στο Βέρμιο Ημαθίας όπου φυλάσσεται.

Ο Σεβασμιώτατος, πριν την αναχώρηση της ι. εικόνας, τέλεσε Δέηση ενώπιόν Της και εν συνεχεία ευχήθηκε, η Υπεραγία Θεοτόκος να είναι ακοίμητη πρέσβειρα υπέρ όλων των προσκυνητών Της και υπέρ πάσης ψυχής προς τον Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.

Αμέσως μετά, σε ατμόσφαιρα συγκινήσεως η ιερά εικόνα ήρθη από το θρόνο της και ο Προϊστάμενος της Ενορίας Αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης ανέλαβε την επανακομιδή της στην Ι. Μητρόπολη Βεροίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων