20/12/2022 20/12/2022 Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022, το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Αντιπεριφέρειας Π.Ε. Ευβοίας, στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε και σημείωσε επιτυχία η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της χορωδίας παραδοσιακών τραγουδιών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος. Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ των θεατών, ήταν Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος...
20 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:10
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2022 - 20:27

Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ Χαλκίδος (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ Χαλκίδος (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022, το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Αντιπεριφέρειας Π.Ε. Ευβοίας, στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε και σημείωσε επιτυχία η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της χορωδίας παραδοσιακών τραγουδιών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ των θεατών, ήταν Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων κ. Δήμητρα Σακελλαράκη, ο Αντιδήμαρχος Ληλαντίων κ. Δημήτριος Σέρρας και η Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Αναστασία Μακαρώνα-Ψυχογιού.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Διευθυντής της Σχολής κ. Δήμος Τσίμπος καλωσόρισε τους προσελθόντες, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την στήριξη και την παροχή της σχετικής ευλογίας, ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή, αλλά και κάθε δραστηριότητα της Σχολής.

Στην συνέχεια η χορωδία υπό τη διεύθυνση του χοράρχη, καθηγητού της σχολής και πρωτοψάλτου κ. Θεοδώρου Κοκορίκου και με την συνοδεία της ορχήστρας της Σχολής παραδοσιακής μουσικής «ΓΕΦΥΡΕΣ» υπό τη διεύθυνση του μουσικού κ. Ανδρέα Σκάνδαλου,  παρουσίασαν πρωτότυπα παραδοσιακά κάλαντα του αγίου Δωδεκαημέρου από πολλές περιοχές της Πατρίδος μας, του Πόντου, της Καππαδοκίας και της Μ. Ασίας.

Στη λήξη του προγράμματος, ο χοράρχης κ. Θ. Κοκορίκος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο, για την ευλογία του και τη μέριμνα διάδοσης και διάσωσης της πατροπαράδοτης μουσικής, όργανο της οποίας είναι η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως. Επεσήμανε ότι η χορωδία παραδοσιακών τραγουδιών είναι μόλις δέκα ετών αλλά έχει ήδη σημειώσει πλούσια δράση εντός και εκτός Ευβοίας και συνεχάρη τους χορωδούς, που παρότι δύο χρόνια στερήθηκαν την αναμεταξύ τους συνεργασία, πάλι αντάμωσαν και αυτό απέδωσε όμορφους καρπούς.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, κλείνοντας την εκδήλωση, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γενικό έργο της Σχολής και την σημερινή αξιέπαινη παρουσία της χορωδίας και της ορχήστρας της Σχολής «ΓΕΦΥΡΕΣ», ενώ τόνισε την ανάγκη να συνεχίσουμε την διαφύλαξη αυτής της υπέροχης παράδοσης όπως τόσες γενεές έπρατταν, πριν από εμάς, ανατρέφοντας τα παιδιά με αυτά τα πρότυπα και τις ανάλογες υψηλές αξίες.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων