19/04/2020 19/04/2020 Ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος  σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο Ορθοδοξία μίλησε για την αγάπη του Χριστού προς τον άνθρωπο αναλύοντας την πράξη του Κυρίου και την βιασύνη του να σταυρωθεί για τη σωτηρία του ανθρώπου. Κι ενώ όπως αναφέρει, ο Σεβασμιώτατος, ο Χριστός θυσιάστηκε για όλους τους ανθρώπους, θυσιάστηκε όμως και για τον...
19 Απριλίου, 2020 - 10:04
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2020 - 11:04

“Τη Μ. Εβδομάδα ο άνθρωπος ψηλαφεί την αγάπη του Θεού”

Διαδώστε:
“Τη Μ. Εβδομάδα ο άνθρωπος ψηλαφεί την αγάπη του Θεού”

Ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος  σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο Ορθοδοξία μίλησε για την αγάπη του Χριστού προς τον άνθρωπο αναλύοντας την πράξη του Κυρίου και την βιασύνη του να σταυρωθεί για τη σωτηρία του ανθρώπου. Κι ενώ όπως αναφέρει, ο Σεβασμιώτατος, ο Χριστός θυσιάστηκε για όλους τους ανθρώπους, θυσιάστηκε όμως και για τον καθένα χωριστά, προσωπικά.

Γι αυτή την μεγαλόψυχη προσφορά μας μιλάει ο Σεβασμιώτατος στο παρακάτω απόσπασμα που είναι μέρος της συνέντευξης που έδωσε πρόσφατα  στο Πρακτορείο Ορθοδοξία. Για την Εβδομάδα των Παθών και την Ανάσταση, μάλιστα, τόνισε ότι ομΧριστός δεν ήρθε από αγγαρεία αλλά από αγάπη κάνοντας υπακοή στον Πατέρα του, Έρχεται ως Νυμφίος για να βρει τη νύμφη του, που είναι η ψυχή του ανθρώπου, και μέσα από αυτό ο Θεός ευαρεστείται και ο άνθρωπος σώζεται.

Δείτε τη συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων