11/04/2024 11/04/2024 Την Τετάρτη 10 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Παραβουνιώτισσας στην Ερέτρια η υποδοχή της θαυματουργού ιεράς εικόνας του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου εκ της ενορίας των Κατουνίων “Μύλων”, του Δήμου Μεσαπίων – Διρφύων, η οποία φυλάσσεται κατά την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Ψαχνών κατά το...
11 Απριλίου, 2024 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2024 - 8:24

Υποδοχή Ιεράς Εικόνας του Τιμίου Προδρόμου στον Ι.Ν. Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτριας

Διαδώστε:
Υποδοχή Ιεράς Εικόνας του Τιμίου Προδρόμου στον Ι.Ν. Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτριας

Την Τετάρτη 10 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Παραβουνιώτισσας στην Ερέτρια η υποδοχή της θαυματουργού ιεράς εικόνας του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου εκ της ενορίας των Κατουνίων “Μύλων”, του Δήμου Μεσαπίων – Διρφύων, η οποία φυλάσσεται κατά την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Ψαχνών κατά το ετήσιο έθιμο δια την ανάμνηση του υπερφυούς θαύματος του Τιμίου Προδρόμου της εξοστρακίσεως σμήνους ακρίδων από τον κάμπο των Ψαχνών.

Η ιερά εικόνα του Τιμίου Προδρόμου με την ένδειξη ευλάβειας και ευχαριστίας των πιστών τους προς τον Τίμιο Πρόδρομο τελείται κατά το ετήσιο έθος η λιτανευτική πομπή με την κάθοδο της ιεράς εικόνας από το χωρίο των Μύλων προς τα Ψαχνά με την συμμετοχή πολλών πιστών το Α’ Σάββατο των Νηστειών έως το Σάββατο του Λαζάρου όπου πραγματοποιείται η επάνοδος της ιεράς εικόνος προς την ενορία των Μύλων.

Η υποδοχή της ιεράς εικόνας πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Παραβουνιώτισας Ερέτριας από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Πρωτοπρ. Χαράλαμπο Ραμαντανάκη και τον Διάκονο π. Χρήστο Ραμαντανάκη με την συμμετοχή των πιστών που με ευλάβεια έσπευσαν να υποδεχθούν και να προσκυνήσουν στην εικόνα του Τιμίου Προδρόμου επικαλούμενοι τις πρεσβείες του.

Την ιερά εικόνα ως είθισται κάθε χρόνο κόμισε ο κ. Σπυρίδων Κατσανάς, ευλαβής πιστός, μετά της οικογενείας του με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Μετά την υποδοχή ακολούθησε η Ιερά Παράκληση στον Τίμιο Πρόδρομο, οι Ώρες και η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων