22/02/2024 22/02/2024 Ημερήσια εκδρομή στην Αττική που πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου, διοργανώθηκε από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού Τίμιου Προδρόμου Κρανιδίου, προς οικοδομή και πνευματική ψυχαγωγία των ενοριτών αλλά και ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου. Την εκδρομή συνόδευσε ο προϊστάμενος της ενορίας Αρχιμ. π. Χριστοφόρος Καραβίας ,Αρχιερατικός Επίτροπος Κρανιδίου. Το πρωί έγινε επίσκεψη στην...
22 Φεβρουαρίου, 2024 - 21:33
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2024 - 21:05

Εκδρομή στην Αττική από το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού Τίμιου Προδρόμου Κρανιδίου

Διαδώστε:
Εκδρομή στην Αττική από το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού Τίμιου Προδρόμου Κρανιδίου

Ημερήσια εκδρομή στην Αττική που πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου, διοργανώθηκε από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού Τίμιου Προδρόμου Κρανιδίου, προς οικοδομή και πνευματική ψυχαγωγία των ενοριτών αλλά και ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου.

Την εκδρομή συνόδευσε ο προϊστάμενος της ενορίας Αρχιμ. π. Χριστοφόρος Καραβίας ,Αρχιερατικός Επίτροπος Κρανιδίου.

Το πρωί έγινε επίσκεψη στην ιστορική Ιερά Μονή Δαφνίου , στο Χαϊδάρι Αττική, όπου εμπεριστατωμένα και γλαφυρά ξενάγησε τους εκδρομείς ο εικαστικός και ιστορικός κ. Ευάγγελος Παππάς, καθότι ως γνωστόν λειτουργεί ως Αρχαιολογικός χώρος.

Το μεσημέρι υπήρξε ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και γεύμα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Το απόγευμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Στεφάνου στον Δήμο Διονύσου Αττικής, οι εκδρομείς συμμετείχαν τον Εσπερινό και ξεναγήθηκαν από τον δραστήριο εφημέριο του Ι.Ναού πρωτ. π. Χρυσοβαλάντη Θεοδώρου τόσο στον Ιερό Ναό όσο και στο Μουσείο που λειτουργεί στον χώρο κάτω ακριβώς από τον Ναό, όπου εκτίθενται ιερά κειμήλια, προσωπικά αντικείμενα και φωτογραφικό υλικό από την μακρά ιστορία της ενορίας και την σύνδεσή της με τους πρόσφυγες Μικρασιάτες από Κωνσταντινούπολη και Πόντο. Ακολούθησε κέρασμα.
Ευχαριστίες στις Κυρίες του Ε.Φ.Τ για την διοργάνωση και σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Συντάκτης ο Αρχιμ.π.Χριστοφόρος Καραβίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων