17/12/2022 17/12/2022 Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη Εσπερίδα με κεντρικό θέμα “Από το Φως του Αγίου Διονυσίου στο χρώμα των ναζαρηνών”, στο αμφιθέατρο του εν Αιγίνη Κέντρου Νεότητος, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ, των πατέρων, των αρχών της Νήσου και πλήθους κόσμου. Την Εσπερίδα άνοιξε ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δαρδανός, και εν συνεχεία η χορωδία...
17 Δεκεμβρίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2022 - 22:01

Ολοκληρώθηκε η Εσπερίδα “Από το Φως του Αγίου Διονυσίου στο χρώμα των ναζαρηνών”

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε η Εσπερίδα “Από το Φως του Αγίου Διονυσίου στο χρώμα των ναζαρηνών”

Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη Εσπερίδα με κεντρικό θέμα “Από το Φως του Αγίου Διονυσίου στο χρώμα των ναζαρηνών”, στο αμφιθέατρο του εν Αιγίνη Κέντρου Νεότητος, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ, των πατέρων, των αρχών της Νήσου και πλήθους κόσμου.

Την Εσπερίδα άνοιξε ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δαρδανός, και εν συνεχεία η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης απέδωσε επίκαιρους ύμνους.
Κατόπιν ο κ. Μαργαρίτης ευχαρίστησε για την όλη συνεργασία στην διοργάνωση της Έκθεσης, ενώ ο συνεργάτης της Ιεράς Μητρόπολης, Γυμνασιάρχης και Θεολόγος κ. Γεώργιος Μπήτρος ως συντονιστής, παρουσίασε τους τρεις εκλεκτούς ομιλητές:

Την κ. Αδαμοπούλου Κωνσταντίνα, Αρχειονόμο – Ιστορικό, Διευθύντρια Ι.Α.Μ.Υ ,τον κ. Φριλίγκο Ιωάννη , Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης και την κ. Στουφή – Πουλημένου Ιωάννα ,Καθηγήτρια τμήματος Θεολογίας ΕΚΠΑ.

Μετά το πέρας των τριών επιτυχών εισηγήσεων χαιρέτησε την εκδήλωση και ο κ. Δήμαρχος Αιγίνης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Εφραίμ έκλεισε την Εσπερίδα με λόγους ευχαριστηρίους ενώ προσέφερε στους ομιλητές αναμνηστικά δώρα.

Τέλος ο Μουσικός Σύλλογος Αιγίνης, ” Μούσα” έψαλλε τα κάλαντα.

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων