13/12/2020 13/12/2020 Τελέστηκε με κατάνυξη την Κυριακή 13η Δεκεμβρίου 2020, “κεκλεισμένων των θυρών” στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ η εις Διάκονον Χειροτονία του ευλαβούς νέου κ. Γεωργίου Κανακάρη. Ο νέος Διάκονος προσφώνησε με συγκίνηση και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Δαρδανό, τον...
13 Δεκεμβρίου, 2020 - 20:05
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2020 - 21:15

Χειροτονία διακόνου από τον Μητροπολίτη Ύδρας – «Όλα είναι Χριστός»

Διαδώστε:
Χειροτονία διακόνου από τον Μητροπολίτη Ύδρας – «Όλα είναι Χριστός»
Τελέστηκε με κατάνυξη την Κυριακή 13η Δεκεμβρίου 2020, “κεκλεισμένων των θυρών” στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ η εις Διάκονον Χειροτονία του ευλαβούς νέου κ. Γεωργίου Κανακάρη.
Ο νέος Διάκονος προσφώνησε με συγκίνηση και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Δαρδανό, τον πνευματικό του πατέρα και Αρχιερατικό Επίτροπο Κρανιδίου Αρχιμ. π. Χριστοφόρο Καραβία, την σύζυγό του και τους οικείους του.
Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε πατρικά με λόγο Χριστοκεντρικό και τόνισε πως ο κληρικός οφείλει καθημερινά τον Χριστό να λιτανεύει .Είπε πως πρέπει να ευχαριστούμε τον Χριστό πάντοτε για το οξυγόνο της Χάριτός του αλλά και για το υλικό οξυγόνο που αναπνέουμε καθότι πολλοί αδελφοί μας το στερούνται και είναι διασωληνωμένοι.
Τόνισε την αξία της Ιερωσύνης και πως πρέπει ο Ιερέας να στέκεται ενώπιον του Θυσιαστηρίου με ταπείνωση και δοξολογία.
Όλα, είπε, είναι ΧΡΙΣΤΌΣ!
Α Ξ Ι Ο Σ!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων