02/05/2023 03/05/2023 Η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου τιμήθηκε στους πανηγυρίζοντες Iερούς Nαούς Eλληνοχωρίου, Λάδης, Μεγ. Δοξιπάρας, Νεοχωρίου, Eλαίας, Χιονάδων, Πτελέας, Ζώνης, Aσπρονερίου, και Λαβάρων (Παλαιός) της Iεράς Mητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου. Ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός το απόγευμα της παραμονής της εορτής, την 1η Μαΐου 2023, χοροστάτησε, ευλόγησε τους άρτους και...
02 Μαΐου, 2023 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2023 - 0:16

Κάλεσμα του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου για ακλόνητη πίστη στους Πατέρες της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Κάλεσμα του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου για ακλόνητη πίστη στους Πατέρες της Εκκλησίας

Η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου τιμήθηκε στους πανηγυρίζοντες Iερούς Nαούς Eλληνοχωρίου, Λάδης, Μεγ. Δοξιπάρας, Νεοχωρίου, Eλαίας, Χιονάδων, Πτελέας, Ζώνης, Aσπρονερίου, και Λαβάρων (Παλαιός) της Iεράς Mητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.

Ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός το απόγευμα της παραμονής της εορτής, την 1η Μαΐου 2023, χοροστάτησε, ευλόγησε τους άρτους και μίλησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Νεοχωρίου Ορεστιάδος, όπου παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Βασίλειος Μαυρίδης, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Θωμάς Γερασίμου και εκκλησιάσθη πλήθος πιστών.

Το πρωί της επομένης ημέρας, 2 Μαΐου 2023, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον ωσαύτως πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Χιονάδων, του τέως Δήμου Μεταξάδων, όπου εκκλησιάσθηκαν ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Διοικητής της XVI Mεραρχίας Yποστράτηγος Κωνσταντίνος Καραμανίδης, ο Διοικητής της 30ής Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Ιωάννης Ματθαίου και πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος αφορμώμενος από το αγωνιστικό και ιεραποστολικό φρόνημα του τιμωμένου αγίου, την προσφορά του στην θεολογική σκέψη, την καθαρότητα της ζωής του και την πιστότητά του στα δόγματα της Εκκλησίας μίλησε επί του αποστολικού αναγνώσματος «Μνημονεύετε τῶν ἡγουμένων ὑμῶν, οἵτινες ἐλάλησαν ὑμῖν τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ, ὧν ἀναθεωροῦντες τὴν ἔκβασιν τῆς ἀναστροφῆς μιμεῖσθε τὴν πίστιν» (Ἑβρ. ιγ΄ 7) και κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν τον άγιο και να παραμένουν ακλόνητοι και αμετάθετοι στην πίστη των Πατέρων μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων