20/03/2024 20/03/2024 Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, προεξήρχε στις 14 Μαρτίου στην Τελετή παράδοσης – παραλαβής της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Διδυμοτείχου, κατά την οποία ο απερχόμενος Υποστράτηγος Κων. Καραμανίδης παρέδωσε την διοίκηση του σχηματισμού στον αναλαμβάνοντα Υποστράτηγο Ιω. Κωτούλα. Στην τελετή παρόντες ήταν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο...
20 Μαρτίου, 2024 - 15:21
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2024 - 15:08

Ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Διδυμοτείχου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Διδυμοτείχου

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, προεξήρχε στις 14 Μαρτίου στην Τελετή παράδοσης – παραλαβής της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Διδυμοτείχου, κατά την οποία ο απερχόμενος Υποστράτηγος Κων. Καραμανίδης παρέδωσε την διοίκηση του σχηματισμού στον αναλαμβάνοντα Υποστράτηγο Ιω. Κωτούλα.

Στην τελετή παρόντες ήταν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού Στρατηγός Γεώργιος Κωστίδης, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Στρατηγού Δημόκριτος Κωνσταντάκος και ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Στρατηγός Σταύρος Παπασταθόπουλος.

Με παρόμοιες τελετές την Παρασκευή 15η του μηνός Μαρτίου ε.έ. στο Στρατόπεδο ʺΑβραμίδηʺ, στην Καβύλη Ορεστιάδος, ο αποχωρών Ταξίαρχος Θ. Γερασίμου παρέδωσε την διοίκηση της 3ης Ταξιαρχίας στον αναλαμβάνοντα Ταξίαρχο Βαρ. Χαρκιανάκη και στο Στρατόπεδο ʺΘεοδωράκηʺ, στο Λαγό Διδυμοτείχου, ο αποχωρών Ταξίαρχος Ιω. Ματθαίος παρέδωσε την διοίκηση της 30ης Ταξιαρχίας στον Ταξίαρχο Νικ. Λέκκα.

Τέλος, την Καθαρά Τρίτη, 19η του μηνός Μαρτίου ε.έ. στο Στρατόπεδο ʺΜηλιδώνηʺ στο Σουφλί ο αποχωρών Υποστράτηγος Αθανάσιος Κοντός παρέδωσε τη διοίκηση της 50ής Ταξιαρχίας στον αναλαμβάνοντα Ταξίαρχο Νικ. Παπαγεωργίου.

Οι απερχόμενοι διοικητές των σχηματισμών προ της αναλήψεως των καθηκόντων τους συνοδευόμενοι από τους αναλαμβάνοντες επισκέφθηκαν εθιμοτυπικά τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου, στους οποίους ο Σεβασμιώτατος μαζί με τις ευχές του εκδηλώνοντας την αγάπη του και την εκτίμησή του προσέφερε αναμνηστικά δώρα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων