19/03/2023 19/03/2023 Κατά την διανυομένη  Γ´ Εβδομάδα των Νηστειών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός το εσπέρας της Παρασκευής, 17 Μαρτίου 2023, χοροστάτησε στην ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου και στη συνέχεια έψαλε την Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου της παραμεθορίου ενορίας του Κυπρίνου, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Ο Σεβασμιώτατος με...
19 Μαρτίου, 2023 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2023 - 16:27

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου στην Ενορία Κυπρίνου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου στην Ενορία Κυπρίνου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Κατά την διανυομένη  Γ´ Εβδομάδα των Νηστειών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός το εσπέρας της Παρασκευής, 17 Μαρτίου 2023, χοροστάτησε στην ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου και στη συνέχεια έψαλε την Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου της παραμεθορίου ενορίας του Κυπρίνου, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Ο Σεβασμιώτατος με αφορμή τον χαιρετισμό «χαῖρε κυοφοροῦσα ὁδηγόν πλανωμένοις», μεταξύ άλλων, επεσήμανε «Ένας καλός οδηγός είναι και χρήσιμος και ωφέλιμος, ιδιαίτερα στην περίπτωση που κάποιος περιπλανάται σε μέρη άγνωστα, γεγονός που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Στην εποχή ακριβώς της τελείας απογοήτευσης και της απελπισίας για την ηθική κατάπτωση του ανθρώπου ένα μήνυμα παρήγορο και ελπιδοφόρο έρχεται να μας φέρει η Σεμνή Κόρη της Ναζαρέτ. Φιλοξενεί στα σπλάχνα της τον Σωτήρα και Λυτρωτή, ο Οποίος Σαρκώνεται για να χειραγωγήσει των πλανηθέντα άνθρωπο στην οδό της επιστροφής, προς την αλήθεια. Ο Χριστός γίνεται ο οδηγός του ανθρώπου στην πορεία του από τον θάνατο προς την αιωνία ζωή και η Παναγία Μητέρα Του οδηγός μας προς Εκείνον, γι’ αυτό και λίαν επιτυχώς ονομάζεται Οδηγήτρια…

»Καθώς, λοιπόν, διανύουμε την κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της παθοκτόνου νηστείας ας εμπιστευθούμε την Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας να μας οδηγήσει Εκείνη με τις αρετές της, την ταπείνωση, την υπακοή και την εγκράτεια, στο φωτεινό δρόμο του Σωτήρα μας, για να βαδίσουμε εκ του ασφαλούς το μονοπάτι προς την αιώνια μακαριότητα, που επαγγέλλεται Εκείνος λέγων·“ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή” . Συναφής είναι και ο λόγος του Αποστόλου Πέτρου ότι “ο Χριστὸς ἔπαθεν ὑπὲρ ὑμῶν, ὑμῖν ὑπολιμπάνων ὑπογραμμὸν ἵνα ἐπακολουθήσωμεν τοῖς ἴχνεσιν αὐτοῦ”».

Και έκλεισε ο Σεβασμιώτατος με θερμές ευχές προκειμένου απερίσπαστος ο λαός του Θεού να ζήσει το γεγονός της εγγιζούσης Αναστάσεως του Κυρίου ως ένα προσωπικό γεγονός δικής του ανάστασης και αναγέννησης.

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων