22/02/2023 22/02/2023 Προσκυνηματική επίσκεψη στο Θεοβάδιστο Όρος Σινά και στην Νειλοχώρα της Αιγύπτου πραγματοποιεί το Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ηγούμενος 60μελούς ομίλου προσκυνητών από την επαρχία του. Συγκεκριμένα, ο πρώτος προορισμός του οδοιπορικού ήταν η Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, στο Καθολικό της οποίας ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου....
22 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:59

Στη Μονή Σινά ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου με όμιλο προσκυνητών

Διαδώστε:
Στη Μονή Σινά ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου με όμιλο προσκυνητών

Προσκυνηματική επίσκεψη στο Θεοβάδιστο Όρος Σινά και στην Νειλοχώρα της Αιγύπτου πραγματοποιεί το Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ηγούμενος 60μελούς ομίλου προσκυνητών από την επαρχία του.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος προορισμός του οδοιπορικού ήταν η Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, στο Καθολικό της οποίας ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου.

Τον Σεβασμιώτατο στη Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός, Ηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο, κληρικοί της επαρχίας του και Σιναΐτες πατέρες.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος και οι προσκυνητές προσκύνησαν τα ιερά λείψανα της Αγίας Αικατερίνης και την Αγία Βάτο και ξεναγήθηκαν στο Σκευοφυλάκιο της Μονής. Στα πλαίσια της ιεράς αποδημίας του ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την γυναικεία Μονή του Προφήτου Μωυσέως στην Όαση της Φαράν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων