09/02/2023 09/02/2023 Τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο υποδέχθηκε στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός. Ακολούθησε μία γόνιμη συνάντηση εργασίας και διάλογος με στόχο την βελτίωση των παρεχομένων από την Πολιτεία υπηρεσιών προς τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής και την περαιτέρω συνεργασία με την τοπική Εκκλησία. Ο...
09 Φεβρουαρίου, 2023 - 14:32

Το δημογραφικό έθεσε ως άμεση προτεραιότητα ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου στον Περιφερειάρχη

Διαδώστε:
Το δημογραφικό έθεσε ως άμεση προτεραιότητα ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου στον Περιφερειάρχη

Τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο υποδέχθηκε στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Ακολούθησε μία γόνιμη συνάντηση εργασίας και διάλογος με στόχο την βελτίωση των παρεχομένων από την Πολιτεία υπηρεσιών προς τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής και την περαιτέρω συνεργασία με την τοπική Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος ως άμεση προτεραιότητα έθεσε το δημογραφικό πρόβλημα, που μαστίζει τον τόπο, την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνικών δομών και την αποκατάσταση και τη συντήρηση των μνημείων.

Υπενθυμίζεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει εδώ και αρκετά χρόνια μέτρα για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας στην Θράκη. Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2000 είχε αποφασίσει όπως κατ’ έτος και κατά την εορτή των Χριστουγέννων περιάγηται δίσκος στους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, προς περαιτέρω στήριξη και ανάπτυξη του Προγράμματος για την επιδότηση των Χριστιανικών Οικογενειών της Θράκης προς απόκτηση τρίτου τέκνου.

Διαβάστε αναλυτικά: 

Η Εκκλησία της Ελλάδος ενισχύει τους ακρίτες της Θράκης για την απόκτηση τρίτου τέκνου – Δίσκος τα Χριστούγεννα σε όλους τους ναούς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων