15/09/2022 15/09/2022 Ιεροπρεπώς και κατανυκτικά, πραγματοποιήθηκε η θρησκευτική πανήγυρις της Ιεράς Μονής Παναγίας Κρεμαστής στο Λάνθι Ηλείας, για την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Παγκόσμιας Ύψωσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Κατά το διήμερο των θρησκευτικών εκδηλώσεων, μεγάλο πλήθος ευσεβών Χριστιανών, πλημμυρισμένοι από πνευματική χαρά και αγαλλίαση, προσήλθαν για να προσκυνήσουν και να λάβουν την χάρη και την...
15 Σεπτεμβρίου, 2022 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2022 - 15:59

H Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, στην Ιερά Μονή Παναγίας της Κρεμαστής

Διαδώστε:
H Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, στην Ιερά Μονή Παναγίας της Κρεμαστής

Ιεροπρεπώς και κατανυκτικά, πραγματοποιήθηκε η θρησκευτική πανήγυρις της Ιεράς Μονής Παναγίας Κρεμαστής στο Λάνθι Ηλείας, για την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Παγκόσμιας Ύψωσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Κατά το διήμερο των θρησκευτικών εκδηλώσεων, μεγάλο πλήθος ευσεβών Χριστιανών, πλημμυρισμένοι από πνευματική χαρά και αγαλλίαση, προσήλθαν για να προσκυνήσουν και να λάβουν την χάρη και την ευλογία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας και Ωλένης κ. Γερμανού, συνεπικουρούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου Ωλένης Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αθανασίου Στεργιόπουλου και των. π. Αθανασίου Πανόπουλου, π. Διονυσίου Μιχαλόπουλου, π. Νικολάου Κατσηδήμα, π. Αυγερινού Τσουκαλά και π. Ευσταθίου Γεωργόπουλου, καθώς επίσης και του Διακόνου π. Βασιλείου Σμέρου.

Ο σεβασμιώτατος κατά την διακονία του Θείου Λόγου αναφέρθηκε με θεολογική ενάργεια και γλαφυρό τρόπο στην αγιαστική και σωστική παρουσία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, που προβάλλεται στην ζωή των πιστών σαν την ακτίδα του ηλίου, ως ένα λαμπρό δώρο του Θεού και Πατέρα, για να φωτίζει και οδηγεί σε δρόμο ασφαλή τα τέκνα Του.

Ανήμερα της εορτής κατά την ακολουθία του όρθρου, της τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ο οποίος στον Θείο Λόγο του αναφέρθηκε στη μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή, η οποία μας δίνει, όπως είπε, την ευκαιρία να σκεφτούμε ορισμένες βασικές αρχές και αλήθειες της Χριστιανικής πίστης μας, οι οποίες είναι συνυφασμένες με τη θεολογία του Σταυρού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων