19/09/2022 19/09/2022 Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ανδραβίδος, εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια και ιεροπρέπεια το διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου, η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης. Την παραμονή της εορτής, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, πλαισιούμενος υπό των Πανοσιολογιοτάτων...
19 Σεπτεμβρίου, 2022 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2022 - 16:00

Η Ανδραβίδα εόρτασε ευλαβικά την Αγιά Σοφιά της (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Ανδραβίδα εόρτασε ευλαβικά την Αγιά Σοφιά της (ΦΩΤΟ)

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ανδραβίδος, εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια και ιεροπρέπεια το διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου, η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης.

Την παραμονή της εορτής, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, πλαισιούμενος υπό των Πανοσιολογιοτάτων Αρχιμανδριτών π. Μελετίου Μπουγά, π. Φιλαρέτου Σπανοπούλου και π. Κυρίλλου Χατζηχαραλάμπους και πλειάδος Ιερέων.

Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, με την συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής, καθώς επίσης με την παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαράκη, των Βουλευτών κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου, κ. Μιχάλη Κατρίνη, κ. Διονυσίου Καλαματιανού και της κ. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, των υποψηφίων Βουλευτών κ. Λευτέρη Βαρουξή και κ. Νικολάου Καλάκου, του Δημάρχου Ανδραβίδος-Κυλλήνης κ. Ιωάννου Λέντζα, του πρώην Δημάρχου κ. Ιωσήφ Ναμπίλ, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σάκη Κεκάτου, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους κόσμου.

Στην πλατεία της Αγίας Σοφίας όπου υπάρχουν και τα ερείπια του Γοτθικού Ναού, κτίσμα που ιδρύθηκε το πρώτο μισό του 13ου αιώνα, από το μοναχικό τάγμα των Δομινικανών, πραγματοποιήθηκαν μετά το πέρας της λιτανείας Πολιτιστικές εκδηλώσεις, με χορευτικά τμήματα από τον Σύλλογο Φίλων Πολιτισμού Ανδραβίδος «ΕΣΤΙΑ».

Την κυρία ημέρα της εορτής την Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ευλογώντας τους προσφερθέντες άρτους πλαισιούμενος, υπό του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Κυρίλλου Χατζηχαραλάμπους και τους Αιδεσιμοτάτους π. Παναγιώτη Νοδάρο, π. Δημήτριο Δημητρόπουλο, π. Δημήτριο Κατσίκα, καθώς επίσης και από τον Ιερολογιότατον Διάκονον π. Βασίλειο Σμέρο, ενώ παράλληλα κήρυξε και τον Θείον Λόγον.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων